Σεξ με περίοδο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η έμμηνος ρήση είναι ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή κάθε γυναίκας.

Για πολλές γυναίκες συχνά τίθεται το ερώτημα αν επιτρέπεται να κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι μετά την τρίτη μέρα τα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης αρχίζουν να ανεβαίνουν, μπορούμε να καταλάβουμε ότι η σεξουαλική επαφή όχι μόνο δεν είναι δυσάρεστη, αλλά είναι και ιδιαίτερα επιθυμητή.

Ποια ερωτήματα προκύπτουν όμως;

  • Είναι ασφαλές το σεξ κατά την περίοδο;
    Κανένας γιατρός δεν απαγορεύει το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν είναι βλαβερό, ούτε μπορεί να προκαλέσει κάποια επιπλοκή. Ίσως μειώσει τη ροή ή ίσως μετά την πράξη δείτε το αίμα σας να είναι πιο σκουρόχρωμο. Αυτό όμως δεν είναι επίφοβο. Όσο για τους πόνους της περιόδου, σπάνια αυτοί αυξάνονται ή επηρεάζονται από τη σεξουαλική επαφή. Αξίζει να αναφέρουμε μάλιστα ότι κατά την περίοδο κάποιες γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ λόγω φυσικής λίπανσης που διευκολύνει τη διείσδυση. Συμπέρασμα: Αν δεν φέρνει σε αμηχανία κανέναν από τους δύο συντρόφους, το σεξ κατά την περίοδο είναι επιτρεπτό.
  • Είναι ασφαλές το ελεύθερο σεξ κατά την περίοδο;
    Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει σύλληψη επειδή η γυναίκα διανύει τη φάση της έμμηνου ρύσης. Ειδικά αν η σεξουαλική επαφή συμβεί προς το τέλος της περιόδου και έχει ξεκινήσει λίγο πρόωρα η ωορρηξία, μπορεί να προκύψει η σύλληψη. Συμπέρασμα: Οφείλετε να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό και κατά τη διάρκεια της περιόδου. Εκτός από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, προστατεύεστε και από το ενδεχόμενο μετάδοσης κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος.

- Advertisement -