Σεξ μετά την εγκυμοσύνη;

Μάθετε πότε μπορείτε να επανέλθετε στη σεξουαλική σας ζωή;

Τι συμβαίνει στο σώμα σας μετά την εγκυμοσύνη και πότε μπορείτε να επανέλθετε στη σεξουαλική σας ζωή; Τα νέα είναι καλά για σας. Η οικειότητα είναι εφικτή από την πρώτη στιγμή και επιθυμητή γιατί θα σας βοηθήσει να επανακτήσετε την αυτοπεποίθησή σας!

O γιατρός σας θα σας συμβούλευε να περιμένετε τέσσερις με έξι εβδομάδες μετά τη γέννα του μωρού σας, επειδή η μήτρα και ο τράχηλος έχουν υποστεί σημαντικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του τοκετού και χρειάζονται χρόνο για να επουλωθούν.

Επίσης, η περιοχή όπου συνδέθηκε ο πλακούντας στη μήτρα είναι ευαίσθητη σε μόλυνση κατά τη διάρκεια της επούλωσης. Η κολπική συνουσία θα μπορούσε να επιτρέψει την είσοδο σε βακτήρια που προκαλούν λοίμωξη.

Για ένα διάστημα που διαρκεί από δύο έως οκτώ εβδομάδες μετά τη γέννα θα έχετε αιμορραγία, η οποία κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών θα σας θυμίσει τις πρώτες μέρες της περιόδου σας. Στις επόμενες εβδομάδες η ροή θα μειωθεί σημαντικά και το χρώμα θα γίνει από κόκκινο, ροζ. Μετά την πρώτη εξέταση κατόπιν του τοκετού, εφ’ όσον ο γιατρός σας βεβαιώσει πως είστε έτοιμη, μπορείτε να ξεκινήσετε ξανά με τη συνουσία.

Βέβαια το γεγονός ότι δεν μπορείτε να έχετε σεξουαλική επαφή με την πρώτη, δεν σημαίνει ότι αποκλείεται η οικειότητα συνολικά. Το στοματικό σεξ (εκτός αν έχετε ράμματα) και άλλες περιπτύξεις χωρίς διείσδυση είναι ασφαλή λίγες ημέρες μετά τον τοκετό. Στην περίπτωση του στοματικού σεξ, τα βακτήρια στο στόμα του συντρόφου σας θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης, γι’ αυτό καλό θα ήταν η διέγερση να εστιάσει στην περιοχή γύρω από την κλειτορίδα και όχι στον κόλπο.

Ακόμη και αν δεν είστε έτοιμη για οποιουδήποτε είδους σεξουαλική δραστηριότητα, μπορείτε να ενδυναμώσετε τη σχέση με τον σύντροφό σας και να προετοιμαστείτε για την επαναφορά μέσα από τη σωματική επαφή, όπως τις αγκαλιές, τα φιλιά και το μασάζ.

- Advertisement -