Πότε πρέπει να αποχωρίζεσαι το σουτιέν

Εσύ τι σχέση έχεις με το σουτιέν; Είναι εσώρουχο – φετίχ, προτιμάς τα πολυτελή, σέξυ σουτιέν, αυτά που τονίζουν το στήθος, τα κάζουαλ βαμβακερά χωρίς ενίσχυση ή θα προτιμούσες να μη χρειάζεται να το βάλεις ποτέ;

Ναι η αίσθηση ελευθερίας που νιώθεις όταν δεν σε πιέζουν ράντες ,cup, δεσίματα, είναι αναντικατάστατη. Λίγες μόνο μπορούν να την χαίρονται. Πρακτικά αν το δούμε το σουτιέν είναι απαραίτητο ειδικά αν έχεις λίγο μεγαλύτερο στήθος. Το συγκρατεί και ειδικά αν αθλείσαι υποστηρίζει τους μυς και τη μάζα του.

Μια ομάδα γυναικών δηλώνει δεμένη με το σουτιέν, δεν διανοείται να το βγάλει ούτε κατά το βραδινό ύπνο. Είναι βέβαιο πως για να έχεις καλύτερη ποιότητα ύπνου το σώμα δεν πρέπει να πιέζεται. Αυτό ξεκινά από το στρώμα και το μαξιλάρι και περιλαμβάνει τα ρούχα ύπνου και τα εσώρουχα. Μπορείς να επιλέξεις να φοράς σουτιέν αρκεί να είναι βαμβακερό, χωρίς μπανέλες ούτε να σε σφίγγει στο θώρακα και τους ώμους. Οι γυναίκες με μεγάλο στήθος βολεύονται με ένα μαλακό σουτιέν που κρατάει το στήθος χωρίς να εμποδίζει την κίνηση του θώρακα στις αναπνοές. Ακόμα και κατά το θηλασμό ο ύπνος με σουτιέν μπορεί να βολεύει περισσότερο και για λόγους υγιεινής.


Υπάρχει μια θεωρία που κατηγορεί τα σουτιέν για αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του μαστού αλλά δεν επιβεβαιώνεται επιστημονικά. Βέβαια το λάθος σουτιέν μπορεί να ερεθίσει τους αδένες, οι μπανέλες να προκαλέσουν  επιδερμικές πληγές και το συνθετικό ύφασμα αλλεργία. Οπότε για την καλή σου υγεία άλλαζε συχνά τα σουτιέν που φοράς και φρόντισε να είναι πάντα καθαρά.

Αν κάνεις αθλητισμό ξέρεις πως μόνο το ειδικό εσώρουχο είναι κατάλληλο, καλύπτει τους μαστούς, το θώρακα και την πλάτη χωρίς να σε πιέζει.  Κατά τον αθλητισμό η ένταση των κινήσεων προκαλεί κραδασμούς στο σώμα και στο στήθος που ένα λάθος εσώρουχο δεν μπορεί να συγκρατήσει. Σουτιέν με σίδερα και ενίσχυση μπορεί να βλάψει τους ιστούς και να επιφέρει πρόωρη χαλάρωση.

Τώρα που ξέρεις πως το σουτιέν δεν είναι ένοχο για τα προβλήματα υγείας και ξέρεις ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για το σώμα σου διάλεξε πόσες ώρες το 24ωρο θα το φοράς.

- Advertisement -