Πότε έχω ωορρηξία;

Μεγάλο ποσοστό γυναικών δεν γνωρίζει πότε έχει ωορρηξία...

Μεγάλο ποσοστό γυναικών δεν γνωρίζει πότε έχει ωορρηξία. Είναι ιδιαίτερα σημαντική πληροφορία όμως είτε θέλετε να μείνετε έγκυος, είτε για να αποφύγετε μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που μας βοηθούν να διαπιστώσουμε πότε έχουμε ωορρηξία, μερικές από αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν από εσάς τις ίδιες, και για άλλες είναι απαραίτητη η εξέταση από τον γιατρό.

  • Τεστ Ωορρηξίας

Η μέθοδος αυτή γίνεται αποκλειστικά και μόνο από εσάς. Είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος για να μάθετε την ακριβή ημέρα της ωορρηξίας σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε εδώ, είναι εκτός από το να προμηθευτείτε το προϊόν να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες χρήσεως που περιέχει μέσα η συσκευή.

  • Εξέταση της Τραχηλικής Βλέννας

Η εξέταση αυτή γίνεται είτε από εσάς είτε από τον γιατρό σας και η μέθοδος αυτή δεν μας δείχνει με ακρίβεια πότε έχουμε ωορρηξία. Εάν γίνει από εσάς τότε μετά από την επαφή με τον σύντροφο σας μπορείτε με τον δείκτη του χεριού σας να διαπιστώσετε εάν υπάρχει βλέννα ή όχι στον κόλπο σας.

Εάν η εξέταση γίνει από τον γιατρό σας τότε σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή που θα σας υποδείξει ο γιατρός σας, θα πάρει δείγμα της τραχηλικής βλέννας και εξετάζοντάς την στο μικροσκόπιο θα διαπιστώσει τόσο την ποιότητα της βλέννας, αλλά και την ύπαρξη σπερματοζωαρίων μέσα σε αυτή.
  • Υπερηχογράφημα

Η μέθοδος αυτή μπορεί να γίνει μόνο με μια επίσκεψη στον γυναικολόγο σας. Είναι η πιο σίγουρη μέθοδος η οποία μπορεί να εξακριβώσει και να αποδείξει ότι έχουμε ωορρηξία.

  • Μέτρηση της Προγεστερόνης και της LH

Η μέθοδος αυτή γίνεται πηγαίνοντας σε κάποιο αιματολογικό κέντρο και κάνοντας λήψη αίματος μετρώντας τα επίπεδα των ορμονών που είναι υπεύθυνες για την ρήξη του ωοθυλακίου. Εάν τα επίπεδά τους είναι υψηλά τότε ενδέχεται να έχετε ωορρηξία, πράγμα το οποίο καθιστά την μέθοδο αυτή να μην είναι απόλυτα ασφαλής, αλλά να δίνει ένα αποτέλεσμα κατά προσέγγιση.

Γνωρίζετε ότι…

  • Κάθε γυναίκα όταν γεννιέται έχει ήδη στον οργανισμό της εκατοντάδες χιλιάδες ανώριμων ωαρίων που αργότερα στη ζωή της θα αρχίσουν να απελευθερώνονται κάθε μήνα με σκοπό τη γονιμοποίηση.
  • Ένα ωάριο ζει μετά την έξοδο από την ωοθήκη για 12-24 ώρες
  • Μία περίοδος δεν προϋποθέτει απαραίτητα ότι προηγήθηκε ωορρηξία.
  • Το καθημερινό άγχος και στρες, μια ασθένεια ή ακόμη μια διαταραχή της καθημερινής ρουτίνας της γυναίκας είναι αρκετά για να επηρεάσουν την ωορρηξία.

- Advertisement -