Πόσο μπορώ να εμπιστευτώ τα βιβλία εγκυμοσύνης;

Είμαι έγκυος και όλο αυτό το διάστημα διαβάζω αρκετά βιβλία, τα οποία λένε αρκετά διαφορετικά πράγματα από όσα ήξερα...

Είμαι έγκυος και όλο αυτό το διάστημα διαβάζω αρκετά βιβλία, τα οποία λένε αρκετά διαφορετικά πράγματα από όσα ήξερα ή από όσα μου είχε πει η μητέρα μου. Να εμπιστεύομαι τυφλά τα βιβλία εγκυμοσύνης;

O Dr. Ναούμ απαντά:

«Αρκετά βιβλία εγκυμοσύνης δίνουν αρκετές χρήσιμες πληροφορίες στη μέλλουσα μητέρα. Σίγουρα κάποια πράγματα έχουν αλλάξει από την εποχή της μητέρας σας, οπότε καλό είναι να διαβάζετε βιβλία βασισμένα πάνω σε πρόσφατες μελέτες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αρκετά βιβλία μπορούν να σας τρομοκρατήσουν χωρίς λόγο ή να σας μπερδέψουν. Οι καλύτερες συμβουλές λοιπόν που πρέπει να ακούτε και να εφαρμόζετε είναι του γυναικολόγου που θα φέρει στον κόσμο το παιδί σας.

Μόνο ο γυναικολόγος που παρακολουθεί την εγκυμοσύνη σας, μπορεί να δώσει ασφαλείς πληροφορίες που ανταποκρίνονται στη δική σας περίπτωση.

Άρα λέμε ναι στη σωστή ενημέρωση και όχι σε αμφίβολα έντυπα ή σε συμβουλές από το συγγενικό περιβάλλον, που μπορεί να τις δίνουν με αγάπη, αλλά σίγουρα δεν βασίζονται σε επιστημονικές μελέτες.»

Έχετε ερωτήσεις; Ο Dr. Ναούμ έχει τις απαντήσεις. Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο info@ananeosi.gr και ο γιατρός θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας. 

- Advertisement -