Πόνοι περιόδου

Κάθε γυναίκα βιώνει διαφορετικά την έμμηνο ρύση της...

Κάθε γυναίκα βιώνει διαφορετικά την έμμηνο ρύση της, άλλες γυναίκες αναφέρουν ότι βιώνουν ανυπόφορους πόνους, άλλες δεν αισθάνονται τίποτα. Για τις γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία, οι παρακάτω συμβουλές θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες…

  • Η στάση σώματος

Ξαπλώστε και καθίστε σε εμβρυακή στάση. Η θέση αυτή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, καθώς χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα της κοιλιάς και μπορεί να σας ανακουφίσει από τους πόνους της περιόδου.

  • Κινηθείτε

Όσο και αν σας φαίνεται αδύνατο να σηκωθείτε από τον καναπέ, η ελαφριά άσκηση και το περπάτημα, βοηθούν ιδιαίτερα τόσο στις κράμπες της περιόδου, όσο και στο να ανέβει η ψυχολογία σας.

  • Πράσινο τσάι 

Το ζεστό τσάι μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει στους κοιλιακούς πόνους, αλλά και στη ρύθμιση της ροής του αίματος.

  • Διατροφή 

Φαγητά πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ασβέστιο, μπορούν να σας ανακουφίσουν από το φούσκωμα. Λαχανικά, φρούτα και δημητριακά πρέπει να είναι πρώτα στη λίστα των επιλογών σας, ενώ καλό είναι να μείνετε μακριά από λιπαρές τροφές και υδατάνθρακες.

  • Κοιμηθείτε 

Προσπαθήστε να ξεκλέψετε όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες ύπνου μπορείτε, τις δύσκολες ημέρες της περιόδου, για να δώσετε την ευκαιρία στον οργανισμό σας να χαλαρώσει και να πάρει δυνάμεις για την επόμενη ημέρα.

  • Παυσίπονα

Τα παυσίπονα πρέπει να είναι η τελευταία σας λύση, όταν τίποτα άλλο δεν δουλεύει. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις γυναικών που παίρνουν κάθε μήνα παυσίπονα, με αποτέλεσμα να νιώθουν μετά από μερικούς μήνες ότι τα χάπια δεν τους «πιάνουν» και να καταφεύγουν σε ακόμα πιο δυνατά παυσίπονα.

Σε κάθε περίπτωση, εάν οι πόνοι είναι αφόρητοι και η ροή αίματος μεγάλη για αρκετές ημέρες, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε μία επίσκεψη στον ιατρό σας, ώστε να δει εάν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που προκαλεί αυτή την κατάσταση.

- Advertisement -