Πρώτη σεξουαλική επαφή

Χωρίς άγχος και φόβο

Σημασία όμως έχει ότι η ερωτική επαφή με τον σύντροφο μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ όμορφο στην πορεία, αρκεί να υπάρχει αμοιβαιότητα, σεβασμός και κατανόηση. Εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία στην πρώτη ολοκληρωμένη σωματική επαφή με τον σύντροφό σας, είναι αν αυτό που θα γίνει το θέλετε πολύ. Αν σε κάποια στιγμή μετανιώσετε, όποια κι αν είναι αυτή η στιγμή, απλώς σταματήστε.

Τις περισσότερες φορές, ένα νέο κορίτσι στην πρώτη της επαφή νιώθει φοβισμένη, έχει άγχος και ίσως απογοητευτεί κιόλας.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να νιώσετε ενοχικά, επειδή αρνηθήκατε να κάνετε κάτι για το οποίο δεν είσαστε έτοιμη σωματικά και ψυχικά. Άλλωστε να ξέρετε ότι και ο σύντροφός σας ίσως έχει το ίδιο πρόβλημα με σας, ειδικά αν ξέρει ότι είναι ή πρώτη σας φορά. Το άγχος λοιπόν, ίσως να μην σας επιτρέψει να χαρείτε αυτή τη στιγμή όσο θα θέλατε. Ίσως μάλιστα να αισθανθείτε ότι δεν ήταν και τίποτα σημαντικό, καθώς σπάνια την πρώτη φορά οποιαδήποτε κοπέλα μπορεί να φτάσει σε κορύφωση…. στην πορεία όμως και όσο χαλαρώνετε με τον σύντροφό σας, θα δείτε πόσο όμορφη μπορεί να γίνει η ερωτική επαφή.

  • Η προφύλαξη

Είναι σημαντική η ώρα αυτή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφεθείτε στο πάθος της στιγμής και να ξεχάσετε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Ακόμα και αν λαμβάνετε αντισυλληπτικά χάπια, για να ρυθμίσετε ενδεχομένως κάποιο γυναικολογικό σας πρόβλημα κατόπιν εντολής του γιατρού σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και προφυλακτικό, το οποίο θα σας προστατεύσει από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (βλ. εδώ)

  • Ο πόνος

Είναι αλήθεια ότι κατά την πρώτη επαφή, μπορεί να υπάρξει πόνος. Δεν είναι ανατομικό το πρόβλημα, αλλά κυρίως εγκεφαλικό, καθώς όσο η γυναίκα δεν χαλαρώνει, τόσο ο κόλπος της δεν υγραίνεται επαρκώς, με αποτέλεσμα να υπάρχει τριβή και πόνος. Οι γυναίκες τις περισσότερες φορές κατά την πρώτη διείσδυση ματώνουν, αν όμως ο παρθενικός υμένας είναι λεπτός, μπορεί και να μην συμβεί αυτό. Αντίθετα αν ο υμένας είναι ανθεκτικός, δυσκολεύεται η διείσδυση και ίσως ακόμα και μετά την πρώτη επαφή, ο υμένας να μείνει ανέπαφος. Αν αισθανθείτε εκείνη τη στιγμή πόνο ή μεγάλη πίεση, μιλήστε στον σύντροφό σας, γιατί ο πόνος μπορεί να προκληθεί και από τη βιαιότητα της ερωτικής πράξης. Αν ο φίλος σας δεν το καταλαβαίνει ή δεν του λέτε εσείς τι ακριβώς νιώθετε, δεν θα είναι καλή η πρώτη σας εμπειρία. Το σώμα θέλει το χρόνο του για να αρχίσει να λειτουργεί σωστά κι αυτό δεν γίνεται ποτέ με την πρώτη φορά. Είναι γεγονός, ότι στην πορεία και όσο ο ένας μαθαίνει το σώμα και τις προτιμήσεις του άλλου, η σεξουαλική επαφή θα γίνεται ολοένα και πιο ευχάριστη.

Έτσι λοιπόν αν κάτι δεν πήγε πολύ καλά την πρώτη φορά, αυτό δεν σηματοδοτεί την σεξουαλική σας ζωή. Απλά είναι μια αρχή σε ένα καινούργιο δρόμο που η πορεία του θα εξαρτηθεί από τις επιλογές σας, για μια σωστή επικοινωνία και μια καλή ερωτική ζωή. Να θυμάστε ότι η ερωτική επαφή βελτιώνεται κάθε φορά. Θέλει χρόνο και εξοικείωση…

- Advertisement -