Πρωκτικό σεξ – αθώο ή ένοχο;

Αρκετές σύγχρονες Ελληνίδες το θεωρούν ως τη μέγιστη ερωτική απόλαυση. Eίναι γεγονός όμως, ότι...

Αρκετές σύγχρονες Ελληνίδες το θεωρούν ως τη μέγιστη ερωτική απόλαυση. Eίναι γεγονός όμως, ότι μπορεί να προκαλέσει κάποια προβλήματα υγείας, τα οποία θα πρέπει να γνωρίζετε για να προφυλαχθείτε.

Μιλήσαμε με τον γυναικολόγο Dr. Νικόλαο Ναούμ, για να μας λύσει κάθε απορία σχετικά με το θέμα.

«Είναι μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις, που μου κάνουν οι γυναίκες στο ιατρείο μου. Το πρωκτικό σεξ δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, εφόσον είναι επιλογή των δύο συντρόφων και τηρούνται απαράκλητα οι κανόνες υγιεινής. Θέλω να τονίσω, ότι πολύ βαριές ουρολοιμώξεις με 40 πυρετό, προκύπτουν από λάθος διαχείριση της ερωτικής διάθεσης εκείνη τη στιγμή. Το πρωκτικό σεξ όταν ξεκινήσει, πρέπει να τελειώνει εκεί. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με ένα κολπικό σεξ, όπου απλά θα μεταφέρουμε μικρόβια από μια περιοχή σε μια άλλη. Άρα εφόσον επιλέξουμε το πρωκτικό σεξ θα πρέπει να ξέρουμε και τους κανόνες με το οποίο θα το υπηρετούμε, ώστε να είναι απόλαυση και όχι κάποιο πρόβλημα στην υγεία μας. Τέλος, η προφύλαξη κατά το πρωκτικό σεξ είναι επίσης επιβεβλημένη, καθώς υπάρχουν οι ίδιες πιθανότητες μόλυνσης από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (χλαμύδια, κονδυλώματα, σύφιλη, γονόρροια, AIDS κ.α).»

 

 Ρωτήστε τον Dr. Ναούμ!-ananeosi.gr

Στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας και λόγω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών που διανύει η χώρα μας, ο Dr. Νικόλαος Ναούμ προσφέρει δωρεάν την πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο Ananeosi. Ενημερωθείτε στο 210 8835100 /210 8835200.

- Advertisement -