Ποιος είναι ο εχθρός του προφυλακτικού

Η πιό άμεση μέθοδος πρόληψης. Κι όμως μερικά ζευγάρια ακόμη το αποφεύγουν

Το προφυλακτικό είναι απαραίτητο κατά τη σεξουαλική πράξη. Αυτό έχει γίνει συνείδηση σε όλους μας ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε…

Όχι μόνο είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να αποφύγετε το ενδεχόμενο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης αν δεν είστε έτοιμες γι’ αυτό, αλλά αποτελεί και τον μοναδικό τρόπο να απολαμβάνετε ασφαλές σεξ. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα  είναι πολλά και απειλητικά και δεν υπάρχει άλλη άμεση μέθοδος πρόληψης, πέραν του προφυλακτικού.

Και παρά τα οφέλη του, συχνά παρατηρούμε ότι τα ζευγάρια το αποφεύγουν ή δεν το χρησιμοποιούν συστηματικά όπως θα έπρεπε.

Ποιος είναι ο πιο βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό;

Όσο παράξενο κι’ αν σας φαίνεται, ο λόγος που συχνά το προφυλακτικό εκλείπει από τις ερωτικές συνευρέσεις είναι… ο άντρας! Οι περισσότεροι άντρες αισθάνονται δυσάρεστα με τη χρήση του προφυλακτικού και κάποιοι από αυτούς αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης. Κάποιοι αρνούνται εξαρχής να το χρησιμοποιήσουν λόγω του ότι θεωρούν ότι χάνουν την απόλαυση. Κάποιοι άλλοι το εφαρμόζουν μετά από ένα σημείο. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που η εφαρμογή του προφυλακτικού, ακόμη και εκ των υστέρων- προκαλεί απώλεια στύσης και κάποιοι σπεύδουν και πάλι να το αφαιρέσουν οδηγούμενοι τελικά στο ελεύθερο σεξ.

Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελεί κανόνα. Είναι πολλοί οι άντρες που έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση τη χρήση του προφυλακτικού. Αν ωστόσο ο σύντροφος σας δυσανασχετεί σ’ αυτό, μπορείτε να εντάξετε την εφαρμογή του στο ερωτικό παιχνίδι, ώστε να είναι λιγότερο δυσάρεστη για εκείνον. Αν πάλι αντιμετωπίζει αντικειμενικό πρόβλημα στύσης εξαιτίας του προφυλακτικού, μπορείτε να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό γιατρό.

Σε κάθε περίπτωση να μην ξεχνάτε ότι το προφυλακτικό είναι υπόθεση υγείας και πρέπει να επιμένετε στη χρήση του.Για όσους δε, έχουν συχνές εναλλαγές συντρόφων, η ανάγκη του προφυλακτικού καθίσταται περισσότερο κι’ από επιτακτική.

- Advertisement -