Ποιες είναι οι γόνιμες ημέρες;

Πότε πραγματικά μία γυναίκα βρίσκεται στις γόνιμες ημέρες;

Η αναζήτηση των γόνιμων ημερών, αποτελεί ένα ζήτημα που απασχολεί σχεδόν όλες τις γυναίκες, είτε γιατί θέλουν να αποφύγουν την επαφή κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών, είτε γιατί επιθυμούν μία εγκυμοσύνη και φροντίζουν να έχουν επαφή στις κατάλληλες ημέρες. Τελικά όμως τι ισχύει; Πότε πραγματικά μία γυναίκα βρίσκεται στις γόνιμες ημέρες;

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουν όλες οι γυναίκες τις ίδιες ημέρες ωορρηξίας. Για να καθορίσουμε με ακρίβεια τις γόνιμες ημέρες μίας γυναίκας, θα πρέπει να έχει σταθερό κύκλο, που σημαίνει ότι αν έχει για παράδειγμα έναν κύκλο 28 ημερών, η γόνιμη ημέρα είναι η 14η, ενώ αν έχει έναν κύκλο 34 ημερών τότε η γόνιμη είναι περίπου η 20η.

Σε περίπτωση λοιπόν, που μία γυναίκα έχει άλλοτε κύκλο 28 ημερών και άλλοτε 34, δεν μπορεί να είναι σε θέση να υπολογίσει με ακρίβεια την ημέρα ωορρηξίας της.

Ο γενικός κανόνας πάντως είναι, ότι εάν έχετε σταθερό κύκλο και δεν θέλετε να μείνετε έγκυος, καλό είναι να αποφεύγετε την επαφή 2-3 ημέρες πριν και 2-3 ημέρες μετά από τη γόνιμη ημέρα σας, ώστε να μειώσετε κατά πολύ την πιθανότητα ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

- Advertisement -