Ποιά φοβάται το νυστέρι;

Πώς το lazer πλέον αντικατέστησε το νυστέρι!

Στον κόσμο της επανορθωτικής γυναικολογίας η λέξη νυστέρι ακούγεται «αναχρονιστική» αφού η τεχνολογία του lazerκατακτά όλο και περισσότερο έδαφος στον τομέα των επεμβάσεων γυναικολογικών προβλημάτων.

Για πολλές ένα γυναικολογικό πρόβλημα μπορεί να παραμείνει «κλειδωμένο» και μόνο  από το φόβο του χειρουργείου. Είναι συνηθισμένο να αναβάλλονται μικροεπεμβάσεις και θεραπείες, ακόμα και επεμβάσεις με σοβαρό ιατρικό υπόβαθρο προκειμένου η ασθενής να μη βιώσει αυτό που φαντάζεται ως χειρουργικό και μεταχειρουργικό σοκ. Το στρες που συνοδεύει την απόφαση μιας χειρουργικής επέμβασης, ο φόβος για την αναισθησία, τα ράμματα, την περίοδο αποθεραπείας, η απομάκρυνση από τις οικογενειακές, επαγγελματικές και κοινωνικές δράσεις έχουν μια βασική αιτία, την ελλειπή ενημέρωση.

Ο κλάδος της επανορθωτικής γυναικολογίας έχει αφήσει πίσω του την εποχή του «κλασικού» χειρουργείου και έχει αντικαταστήσει σε πολλές επεμβάσεις το νυστέρι με το lazer.

Οι επεμβάσεις που αφορούν στην γυναικεία γεννητική περιοχή όπως η κολποπλαστική και η αιδοιοπλαστικήεφαρμόζονται από καταρτισμένους, εξειδικευμένους γιατρούς που ακολουθούν τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες ώστε να κάνουν την επέμβαση «φιλική» προς την ασθενή.

Τα προτερήματα αυτής της μεθόδου είναι πολλά τόσο σε ιατρικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο. Γιατί:

  • Το lazer εξασφαλίζει απόλυτη ακρίβεια ενώ δεν προϋποθέτει ολική νάρκωση.
  • Η εφαρμογή είναι αναίμακτη γιατί δεν γίνεται τομή οπότε μειώνεται στο ελάχιστο η περίοδος αποθεραπείας.
  • Δεν παρουσιάζεται αίσθημα πόνου, τράβηγμα από τα ράμματα, πιθανότητα αιμορραγίας η μόλυνσης.
  • Το οίδημα που θα παρουσιαστεί στην περιοχή της επέμβασης υποχωρεί μέσα σε 2-3 μέρες.
  • Η περιοχή δεν θα παρουσιάσει αλλοιώσεις νεύρων έτσι δε θα επηρεαστεί η απόλαυση κατά την ερωτική επαφή.
  • Οι αναίμακτες μέθοδοι επιτρέπουν την άμεση επιστροφή στον κανονικό τρόπο ζωής, ενώ δεν απαιτείται νοσηλεία.

Πολλές γυναίκες επιλέγουν να μη μοιραστούν ούτε με τον σύντροφό τους ούτε με την οικογένειά τους μια γυναικολογική επέμβαση (οι λόγοι είναι πολλοί και η απόφαση προσωπική). Το δεδομένο είναι πως με τις αναίμακτες επεμβάσεις τα γυναικολογικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπισθούν τόσο γρήγορα που δε χρειάζεται να πάρετε ούτε αναρρωτική άδεια.

- Advertisement -