Πες αντίο στην κολπίτιδα!

Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν κάθε γυναίκα θα προσβληθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή της από κολπίτιδα.

Ένας από τους πιο μεγάλους μπελάδες για κάθε γυναίκα είναι η κολπίτιδα. Ξεκινάει από μια δυσάρεστη φαγούρα ή από ένα κάψιμο κατά την ούρηση και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερα γυναικολογικά προβλήματα…

Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν κάθε γυναίκα θα προσβληθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή της από κολπίτιδα. Από τα συμπτώματα μπορείτε να καταλάβετε από τι μορφή κολπίτιδας πάσχετε και να βρείτε και τον κατάλληλο τρόπο αντιμετώπισής της, πάντα σε συνεννόηση με τον ιατρό σας.

Τελικά όμως, τι μπορεί να προκαλέσει κολπίτιδα και γενικότερα τι μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του κόλπου; Ώρα να μάθουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους λόγους:
  • 1. Οι ευωδιαστές κρέμες που φοράτε μετά το μπάνιο για να ενυδατώσετε το σώμα σας και να αρωματιστείτε δεν είναι και τόσο αθώες όσο νομίζετε… Οι περισσότερες από αυτές περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στην ευαίσθητη περιοχή και κατ’ επέκταση κολπίτιδες. Το ίδιο ισχύει και για τα απορρυπαντικά που πλένουμε τα ρούχα μας! Γι’ αυτό και οι γυναικολόγοι συνιστούν να πλένουμε ειδικά τα εσώρουχά μας, που έρχονται σε άμεση επαφή με την ευαίσθητη περιοχή, στο χέρι με αγνό σαπούνι.
  • 2. Τα βακτήρια στα οποία εκτίθεστε στην καθημερινή σας ζωή μπορεί να προκαλέσουν επίσης πολύ σοβαρές μολύνσεις. Πρώτα και καλύτερα τα μικρόβια που υπάρχουν στις κοινόχρηστες τουαλέτες που αναγκαία επισκεπτόμαστε όταν είμαστε εκτός σπιτιού ή οι μικροοργανισμοί που συναντάμε στην άμμο ή στη θάλασσα τους καλοκαιρινούς μήνες
  • 3. Ιδιαίτερα συνηθισμένες είναι και οι κολπίτιδες που προκαλούνται από το σεξ. Οι μύκητες και οι οργανισμοί που ενδεχομένως φέρει ο ερωτικός σας σύντροφος και στους οποίους εκτίθεστε κατά τη σεξουαλική επαφή, μπορεί να σας μολύνουν. Γι’ αυτόν τον λόγο οφείλετε να ακολουθείτε τους βασικούς κανόνες υγιεινής πριν και κυρίως μετά το σεξ.
  • 4. Τέλος μια ακόμα αιτία στην οποία οφείλονται οι συχνές κολπίτιδες, είναι η χαλάρωση του κόλπου! Οι εγκυμοσύνες που μοιραία προκαλούν χαλάρωση του κόλπου ή και η φυσιολογία της γεννητικής περιοχής μας, συχνά εμποδίζουν τη σωστή υγιεινή στην ευαίσθητη περιοχή και οδηγούν σε μολύνσεις. Ένας χαλαρός κόλπος άλλωστε είναι ευάλωτος στην εισβολή μικροοργανισμών, με αποτέλεσμα η γυναίκα να ταλαιπωρείται από συχνές κολπίτιδες, χωρίς να μπορεί να καταλάβει την αιτία!
Ο πιο σίγουρος, διεξοδικός και ανώδυνος τρόπος να αντιμετωπίσετε μία ελαφριά χαλάρωση του κόλπου, είναι μέσω μιας στοχευμένης μεθόδου που ονομάζεται Vagitense και γίνεται εύκολα στο ιατρείο. Σε περιπτώσεις που η χαλάρωση είναι μεγαλύτερη, τότε τη λύση έρχεται να μας δώσει η κολποπλαστική.

Σε κάθε περίπτωση οφείλετε πάντα να φροντίζετε την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής, να τρώτε τροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό  από τέτοιου είδους μολύνσεις (όπως το γιαούρτι) και να επισκέπτεστε τακτικά τον γυναικολόγο σας. Η πρόληψη, και στην περίπτωση των μολύνσεων του κόλπου, είναι η καλύτερη θεραπεία…

- Advertisement -