Ουλή Καισαρικής

Την Καισαρική τομή και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε, δεν θα  ξεχάσουμε ποτέ έτσι κι αλλιώς. Το παιδί που φέραμε στον κόσμο άλλωστε μας θυμίζει κάθε στιγμή. Γιατί όμως να έχουμε μια ουλή στο σώμα μας, αφού τη σημαντική αυτή στιγμή την έχουμε ούτως ή άλλως στη μνήμη μας;

Μετά την Καισαρική, όπως άλλωστε και σε κάθε επέμβαση το δέρμα παράγει κολλαγόνο προκειμένου να επουλώσει την πληγή. Αν αυτή η διεργασία εξελιχθεί καλά, τότε στο σημείο της ραφής, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα μείνει μόνο μια λεπτή γραμμή.

Αν όμως για κάποιους λόγους δεν πάει φυσιολογικά η διαδικασία, τότε θα έχουμε μια εμφανή ουλή που δεν είναι και τόσο ευχάριστη σαν εικόνα.


Οι γιατροί ξεχωρίζουν τις ουλές σε τρία είδη.

  • Την Ατροφική: Η οποία καλύπτεται από ιστό, ο οποίος φαίνεται λεπτός και τεντωμένος.
  • Την Υπερτροφική: Η οποία δημιουργείται όταν ο οργανισμός μας παράγει περισσότερο κολλαγόνο απ’ ότι χρειάζεται, επομένως η ουλή είναι κόκκινη και ανάγλυφη.
  • Τη Χηλοειδή: Η οποία είναι ογκώδης, κόκκινη και μεγαλώνει πολύ έξω από την ουλή.

Δείτε εδώ τα Υπέρ και τα Κατά της Καισαρικής

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος υπάρχουν αρκετές λύσεις. Κρέμες, ενέσιμες θεραπείες και Laser. Οι δραστικότερες όμως είναι μόνο δύο.

  • Πρώτη έρχεται η χειρουργική λύση που αφορά τις χηλοειδείς ουλές. Απαιτείται χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία γίνεται ξανά η τομή στο δέρμα, αφαιρείται ο ουλώδης ιστός και γίνεται σωστή συρραφή.
  • Η δεύτερη λύση και πολύ σημαντική είναι αυτή που γίνεται με τις κλασματικές ραδιοσυχνότητες, που αποτελεί μέρος του γνωστού ως Mom Makeover. 

Εδώ πρόκειται για μια ελεγχόμενη επεμβατική μέθοδο, όπου για πρώτη φορά Πλαστικοί Χειρουργοί, Γυναικολόγοι και Δερματολόγοι συνεργάζονται με επικεφαλής τον Dr Ναούμ σε έναν χώρο, για να προσφέρουν στη νέα μαμά ακριβώς όσα χρειάζεται.

Ένα από αυτά, είναι και η αντιμετώπιση της ουλής της Καισαρικής. 
Με τη μέθοδο αυτή σπάμε τον ουλώδη ιστό και έρχονται στην επιφάνεια τα υγιή κύτταρα καλύπτοντας την ουλή της καισαρικής. Είναι μια πολύ πρωτοποριακή μέθοδος, η οποία είναι ανώδυνη και αναίμακτη. Δεν απαιτεί καμία αναισθησία και τα αποτελέσματά της είναι εμφανή από την πρώτη συνεδρία.

Ο χρόνος που χρειάζεται συνήθως για την πλήρη αποκατάσταση είναι γύρω στις 20 μέρες και οι συνεδρίες δεν ξεπερνούν τις 5. Βέβαια αυτό εξαρτάται από το μέγεθος της ουλής.

Αν λοιπόν ανήκετε στις μαμάδες που έχουν απογοητευτεί από το σώμα, το στήθος ή την κοιλιά τους μετά την εγκυμοσύνη, ενώ σας ενοχλεί και η ουλή της Καισαρικής, δεν έχετε παρά να ενημερωθείτε για το Mom Makeover και τις λύσεις που μπορεί να σας προσφέρει. Περισσότερες πληροφορίες

- Advertisement -