Οι μύθοι των κολπικών υγρών

Ώρα να μάθουμε τις αλήθειες...

Είναι γεγονός ότι τα κολπικά υγρά, λένε περισσότερα για τη γυναικολογική μας υγεία, από όσα νομίζουμε. Μία αλλοίωση στα κολπικά υγρά, μπορεί να σημαίνει μία λοίμωξη ή ακόμα και ενδεχόμενη εγκυμοσύνη. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν αρκετοί μύθοι που πιστεύουν οι περισσότερες γυναίκες, οι οποίοι όμως δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ώρα να μάθουμε τις αλήθειες…

Μύθος: Τα δύσοσμα κολπικά υγρά υπάρχουν εκ γενετής σε μία γυναίκα

Αλήθεια: Πρόκειται για ένα μεγάλο μύθο! Σαφώς η τελική οσμή των κολπικών υγρών, μπορεί να επηρεαστεί ελαφρώς από τις συνολικές εκκρίσεις του σώματός μας, αλλά καμία γυναίκα δεν γεννιέται με δύσοσμα κολπικά υγρά. Το άρωμα των κολπικών υγρών, επηρεάζεται κυρίως από παράγοντες όπως η διατροφή, η γυναικολογική υγεία (πχ. εάν υπάρχει κάποια ενεργή κολπίτιδα ή μυκητίαση) , το εάν χρησιμοποιούμε συχνά αντισηπτικά υγρά στην περιοχή κ.α.

Μύθος: Τα παχύρρευστα κολπικά υγρά, υποδηλώνουν εγκυμοσύνη

Αλήθεια: Είναι γεγονός, ότι κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, η γυναίκα μπορεί να δει αλλαγές στα κολπικά υγρά της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα παχύρρευστα κολπικά υγρά σημαίνουν αναγκαστικά ότι είστε έγκυος, καθώς μπορεί να αντιμετωπίζετε μία ενεργή μυκητίαση, ειδικά αν νιώθετε και φαγούρα στην περιοχή.

Μύθος: Αν υπάρχει κάποια αλλοίωση στα κολπικά υγρά τότε σίγουρα έχω κάποια γυναικολογική λοίμωξη

Αλήθεια: Κάτι τέτοιο δεν είναι απόλυτο. Κάποιες απλές αλλοιώσεις στην ποσότητα ή την ποιότητα των κολπικών υγρών συμβαίνουν συχνά κατά τη διάρκεια του φυσιολογικού κύκλου της γυναίκας.

Γυναικολογική λοίμωξη, έχουμε συνήθως στις περιπτώσεις που συνυπάρχουν και άλλα συμπτώματα, όπως κνησμός ή ερυθρότητα.

- Advertisement -