Οι μύθοι των αντισυλληπτικών

Μην αφήνετε την άγνοια ή την έλλειψη ενημέρωσης να σας οδηγεί μακριά από τα αντισυλληπτικά χάπια!

Μην αφήνετε την άγνοια ή την έλλειψη ενημέρωσης να σας οδηγεί μακριά από τα αντισυλληπτικά χάπια! Ώρα να καταρρίψουμε τους μύθους…
  • Όλα τα αντισυλληπτικά είναι ίδια

Μύθος! Στην αγορά διατίθενται πολλοί διαφορετικοί τύποι αντισυλληπτικών χαπιών, τα οποία περιέχουν διαφορετικές ποσότητες ορμονών. Υπάρχουν για παράδειγμα τα χάπια που περιέχουν μόνο προγεστερόνη ή συνδυαστικά χάπια που περιέχουν σε διαφορετικές ποσότητες οιστρογόνα και προγεστερόνη. Γι΄αυτό, το ποιο αντισυλληπτικό χάπι είναι κατάλληλο για τον δικό σας οργανισμό, θα το κρίνει μόνο ο γυναικολόγος που σας παρακολουθεί. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει απλώς να προμηθευτείτε όποιο χάπι βρείτε στο φαρμακείο!

  • Τα αντισυλληπτικά οδηγούν σε αύξηση του βάρους 

Μύθος! Τα αντισυλληπτικά μπορεί να προκαλέσουν μόνο κατακράτηση υγρών και όχι αύξηση του βάρους. Γι’ αυτό, αρκετές γυναίκες που ίσως αισθάνονται ένα ελαφρύ πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάς, το αποδίδουν στη λήψη του χαπιού και την αύξηση του σωματικού βάρους. Συνήθως λοιπόν, η κατακράτηση των υγρών είναι προσωρινή.

  • Δεν πρέπει να παίρνω το χάπι για πολύ καιρό

Μύθος! Δεν υπάρχει κανένας λόγος διακοπής της λήψης του χαπιού, εάν δεν συντρέχει κάποιος λόγος υγείας. Το εάν θα σταματήσετε ή όχι τα χάπια, είναι μία απόφαση δική σας και του ιατρού που σας παρακολουθεί.

  • Τα αντισυλληπτικά επηρεάζουν τη γονιμότητα

Μύθος! Από την ημέρα που θα σταματήσετε τη λήψη των αντισυλληπτικών και εάν δεν συντρέχει κάποιο πρόβλημα που εμποδίζει εν γένει τη γονιμότητά σας, τότε μπορείτε να μείνετε έγκυος άμεσα. Ο κύκλος επιστρέφει στην κανονική του ροή, όπως και η ωορρηξία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο στο να μείνετε έγκυος.

- Advertisement -