Μειωμένη σεξουαλική επιθυμία

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την επιθυμία για σεξ;


Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που ταλαιπωρούν τις γυναίκες, είναι η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία για τον σύντροφό τους. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Η σεξουαλική επιθυμία επηρεάζεται από βιολογικούς, αλλά και ψυχολογικούς παράγοντες.

Οι ορμόνες είναι ένας βασικός βιολογικός παράγοντας που επηρεάζει, εκτός των άλλων, και τη διάθεση για σεξ. Για παράδειγμα, όταν λιγοστεύουν οι ορμόνες στο σώμα μιας γυναίκας, όπως στην εμμηνόπαυση, παράλληλα μειώνεται και η ερωτική διάθεση.

Από την άλλη, η κούραση και τα προβλήματα της καθημερινότητας, είναι σημαντικοί ψυχολογικοί παράγοντες που κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάθεση μιας γυναίκας. Δηλαδή είναι φυσικό ένα σώμα κουρασμένο και ένα μυαλό γεμάτο άγχος, να μην νοιώθουν σεξουαλική επιθυμία.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι οι γυναίκες είναι εγκεφαλικά όντα, άρα πρώτα πρέπει να ικανοποιείται η ερωτική επιθυμία στο μυαλό τους και έπειτα στο σώμα τους.

Ένα ακόμα θέμα, ίσως και το σοβαρότερο που μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική επιθυμία, είναι η κακή εικόνα σώματος ή και της γεννητικής περιοχής, που έχουν οι γυναίκες για τον εαυτό τους. Η έλλειψη αυτοεκτίμησης και ο φόβος μήπως ο σύντροφός τους τις απορρίψει, κάνει τις γυναίκες πιο απόμακρες…


Τρόπος αντιμετώπισης

Σύμφωνα με έρευνες, ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών αποφεύγει την σεξουαλική επαφή, γιατί ντρέπονται να εμφανιστούν γυμνές μπροστά στον σύντροφό τους!

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, η ανατομία της γεννητικής περιοχής μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία της γυναίκας, καθώς εάν υπάρχει κάποια δυσμορφία στην περιοχή (όπως το γνωστό και ως «πόδι της καμήλας») η γυναίκα μπορεί να αποφεύγει να την δει ο σύντροφος με ανοιχτά τα φώτα γυμνή… Επίσης, πολλές γυναίκες αποφεύγουν ακόμα και το φλερτ από φόβο μήπως απορριφθούν λόγω του σώματός τους.

Εδώ όμως επεμβαίνει η Επανορθωτική Γυναικολογία, η οποία προσφέρει λύσεις τόσο για τη διόρθωση της γεννητικής περιοχής, όσο και της αυτοπεποίθησης.

Με την επέμβαση που λέγεται Αιδοιοπλαστική και που εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα από τον Dr Ναούμ, διορθώνεται το σημαντικότερο σημείο του γυναικείου σώματος, που έχει σχέση με τον ερωτισμό, το αιδοίο. Η επέμβαση αυτή διορθώνει τα χείλη του αιδοίου είτε είναι μεγάλα είτε χαλαρά, δημιουργώντας έτσι στη γυναίκα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και άρα σεξουαλική επιθυμία.

Με αυτή την επέμβαση αλλάζει, χωρίς υπερβολή, η ζωή της γυναίκας!

Επί πολλά χρόνια, αλλά ακόμα και σήμερα σε πολλές περιπτώσεις, για να γίνει αυτή η επέμβαση χρειαζόταν νυστέρι με αποτέλεσμα να υπάρχουν πιο έντονες ουλές και ίσως μεγαλύτερος χρόνος επούλωσης.

Ο Dr Ναούμ όμως, χρησιμοποιώντας laser τελευταίας γενιάς, πραγματοποιεί την επέμβαση αναίμακτα, με αόρατες ουλές!
Το να γίνει αυτή η επέμβαση, ίσως δεν είναι εύκολη απόφαση… Αν όμως μπορεί να γίνει χωρίς καν να χρειαστεί να μείνει η γυναίκα στο νοσοκομείο ούτε μια μέρα, ούτε να λείψει από τις υποχρεώσεις της, τότε τα δεδομένα αλλάζουν!

Δείτε σε video: Ο Dr. Ναούμ απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την Αιδοιοπλαστική

Επειδή λοιπόν η επέμβαση αυτή διαρκεί λίγες ώρες και δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο, πολλές γυναίκες έρχονται από την επαρχία το πρωί, κάνουν την επέμβαση και το απόγευμα γυρνούν στο σπίτι τους. Έτσι, με ένα ταξίδι αυθημερόν στην Αθήνα, η γυναίκα επιστρέφει εντελώς ανανεωμένη, έχοντας λύσει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα της ζωής της, αλλά και της ερωτικής της σχέσης.

- Advertisement -