Μήπως είναι η τελευταία σου περίοδος;

Ποιά είναι τα σημέδια;

Άλλοτε πιο νωρίς, άλλοτε πιο αργά έρχεται η στιγμή που η γυναίκα θα μπει σε μία νέα φάση της ζωής της, τη λεγόμενη εμμηνόπαυση. Ποια είναι όμως τα σημάδια εκείνα που μαρτυρούν ότι ίσως αυτή είναι η τελευταία περίοδός σου και τι πρέπει να περιμένεις από εδώ και στο εξής;

 • Ακανόνιστη περίοδος
  Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις γυναικών που βλέπουν ότι η περίοδός τους λίγο πριν την εμμηνόπαυση είναι ακανόνιστη, ενώ πριν ήταν “ρολόι”. Κατά την εμμηνόπαυση, ουσιαστικά πέφτουν τα επίπεδα των οιστρογόνων  και έτσι η περίοδος γίνεται πιο σποραδική.
 • Εναλλαγές στη διάθεση
  Όλοι περνάμε εναλλαγές στη διάθεσή μας, αλλά αυτές που συχνά συνοδεύουν την εμμηνόπαυση είναι πιο συχνές και πιο ακραίες. Αρκετές γυναίκες, γνωρίζουν συναισθήματα στην εμμηνόπαυση που ίσως δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ, όπως κατάθλιψη ή υπερδιέγερση.
 • Εξάψεις
  Εξάψεις βιώνουν περισσότερες από το 75% των γυναικών που περνούν στην εμμηνόπαυση. Πρόκειται για αίσθηση έντονης θερμότητας, εφίδρωση και ταχυκαρδία που μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως μισή ώρα.
 • Σεξουαλική επιθυμία
  Είναι πολύ πιθανό, η σεξουαλική επιθυμία να μειωθεί, ειδικά τον πρώτο καιρό της εμμηνόπαυσης. Τι περισσότερες φορές, η επιθυμία επανέρχεται μόλις το σώμα και το μυαλό σας προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.
 • Ακράτεια ούρων
  Οι διαταραχές του ουροποιητικού συστήματος, οι συχνές ουρολοιμώξεις ή κολπίτιδες, καθώς και η ελαφριά ακράτεια ούρων δεν είναι σπάνια στην εμμηνόπαυση. Ευτυχώς πλέον όμως, πολλά από αυτά τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα με το Vagitense, το οποίο αποτελεί την ιδανική λύση τόσο για την αποστείρωση του κόλπου, όσο και για την αντιμετώπιση της χαλάρωσής του και της ακράτειας πρώτου βαθμού.

- Advertisement -