Μέλλουσες μαμάδες σε διακοπές!

Το καλοκαίρι έφθασε για τα καλά και όσες περιμένετε παιδάκι (ειδικά αν είναι το πρώτο σας)....

Το καλοκαίρι έφθασε για τα καλά και όσες περιμένετε παιδάκι (ειδικά αν είναι το πρώτο σας), σίγουρα θα έχετε αρκετές απορίες για το πώς θα αντεπεξέλθετε στην «αποστολή» που ονομάζεται διακοπές.

Το βασικό πριν ξεκινήσετε για διακοπές είναι να μιλήσετε στον γυναικολόγο που σας παρακολουθεί, επειδή μόνο εκείνος γνωρίζει την πορεία της εγκυμοσύνης σας.

Αν πρόκειται λοιπόν για μία φυσιολογική εγκυμοσύνη, χωρίς προβλήματα που σας αναγκάζουν να μειώσετε λίγο τους ρυθμούς, μπορείτε να φύγετε για διακοπές ακολουθώντας τους παρακάτω κανόνες:

  • 1. Ναι! Δεν απαγορεύεται να πάτε διακοπές. Είναι πολύ σημαντικό για τη μέλλουσα μητέρα να χαλαρώσει λίγες ημέρες, καθώς η ψυχολογία της αλλάζει κατά πολύ. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας συμπεριφέρεται σαν άρρωστη, καθώς διανύετε την ομορφότερη περίοδο της ζωής σας. Φροντίστε να την απολαύσετε!
  • 2. Προσοχή στις παραλίες που θα επισκεφθείτε! Μην πηγαίνετε σε άγνωστες παραλίες, όπου μπορεί να γλιστρήσετε σε κάποιο βράχο ή σε μη οργανωμένες που δεν έχουν ένα σκιερό μέρος να καθίσετε ή ακόμα και αποδυτήρια για να αλλάξετε αμέσως το βρεγμένο μαγιό σας.
  • 3. Μην κολυμπάτε σε παγωμένα νερά ή σε παραλίες που πιστεύετε ότι είναι βρώμικες.
  • 4. Καλό είναι φέτος να αποφύγετε την ηλιοθεραπεία, ειδικά μεταξύ 11:00-16:00, όπου οι ακτίνες του ηλίου είναι πολύ πιο δυνατές. Είναι δεδομένη επίσης η χρήση δυνατού αντηλιακού.
  • Κολυμπήστε με προσοχή. Αφήστε τα μακροβούτια και τα θαλάσσια σπορ για του χρόνου.
    Μην ξεχνάτε την αφυδάτωση. Φροντίστε να αυξήσετε την κατανάλωση υγρών, όπως κρύο τσάι, φρεσκοστυμμένοι χυμοί και φυσικά νερό. Τα αναψυκτικά μπορεί να δίνουν μία παροδική ευχαρίστηση, αλλά θα σας κάνουν να διψάσετε πάλι πολύ σύντομα. Άλλωστε, γιατί να ενισχύουμε και την κυτταρίτιδα;

Το περπάτημα κάνει καλό! Μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος της ακτής τις απογευματινές ώρες ή ακόμα καλύτερα στα νησιώτικα σοκάκια το βράδυ. Αποφύγετε τον συνωστισμό και την πολυκοσμία, καθώς η έντονη ζέστη και ο κόσμος μπορεί να φέρουν λιποθυμικές τάσεις.

Αλλάξτε διατροφή! Το ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι μόνο ενδιαφέρον λόγω των υπέροχων παραλιών, αλλά και λόγω των εξαιρετικών εδεσμάτων. Προτιμήστε λοιπόν περισσότερο ψάρι, χόρτα και σαλάτες. Ξενύχτι με μέτρο.

Στις διακοπές είναι γεγονός ότι αλλάζει ο τρόπος ζωής μας, όπως για παράδειγμα το ότι κοιμόμαστε πιο αργά. Το να ξενυχτήσετε δεν απαγορεύεται, αρκεί να επιλέξετε μέρη με πιο χαμηλή μουσική, όπου δεν θα ταράζεται το μωρό σας. Επιλέξτε μέρη που έχουν καθίσματα ή καναπέδες, για να μην είστε διαρκώς όρθια.

Μπορεί να μην «ακούγεται ωραίο» το γεγονός ότι θα πρέπει να θυσιάσετε κάποιες απολαύσεις του καλοκαιριού, αλλά μην ξεχνάτε ότι του χρόνου θα μπορέσετε να ζήσετε αυτές τις απολαύσεις με το παιδί σας! Αξίζει λοιπόν τον κόπο.

- Advertisement -