Λεύκανση πρωκτού

Μια καθαρά αισθητική προσέγγιση, που επιλέγουν οι γυναίκες που προσέχουν τον εαυτό τους.
Η λεύκανση αιδοίου με laser , ίσως είναι πλέον αρκετά γνωστή και διαδεδομένη, όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στη χώρα μας. Πλέον και η λεύκανση πρωκτού, κερδίζει την προτίμηση των γυναικών, ανάμεσα στις αισθητικές επεμβάσεις που επιλέγουν.
 • Γιατί γίνεται;

  Ο σημαντικότερος λόγος, που οι γυναίκες επιθυμούν τη λεύκανση της ευρύτερης περιοχής του πρωκτού, είναι η ανάγκη να δώσουν στα γεννητικά τους όργανα μια πιο νεανική εμφάνιση. Η λεύκανση του πρωκτού, σκοπό έχει να απαλλάξει για πάντα τη περιοχή από το σκούρο αντιαισθητικό χρώμα.

 • Γιατί υπάρχει σκούρο χρώμα στην περιοχή;

  Η δυσχρωμία τόσο στην περιοχή του αιδοίου, όσο και στην περιοχή του πρωκτού οφείλεται είτε σε ορμονικούς λόγους, καθώς η ισορροπία των ορμονών στη γυναίκα αλλάζει σε διάφορες περιόδους της ζωής της και μπορεί να προκαλέσει δυσχρωμίες. Επίσης, το σκούρο χρώμα μπορεί να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, από φυσιολογική γήρανση ή ακόμα και σε συχνές αποτριχώσεις με κερί και laser.

Πολλές νέες γυναίκες πια, γύρω στην ηλικία των 30 χρόνων επισκέπτονται εξειδικευμένους ιατρούς στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, προκειμένου να ενημερωθούν και να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα. Οι πιο πολλές θεωρούν ότι είναι αντιαισθητικό το σκούρο χρώμα που έχει το σημείο του σώματός τους ή ίσως ακόμη ενοχλεί περισσότερο τους συντρόφους τους και γι αυτό σπεύδουν να το λύσουν. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι όταν η γυναίκα αισθάνεται καλά με τη γεννητική της περιοχή, νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και απολαμβάνει περισσότερο τη σεξουαλική της ζωή.
 • Πώς γίνεται η λεύκανση;

  Πρόκειται για μία ανώδυνη διαδικασία, που γίνεται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία και η διάρκεια της δεν υπερβαίνει το ημίωρο. Ο πόνος μετά τη διαδικασία είναι ήπιος σαν κάψιμο και αυτό για μία ή δύο ημέρες. Για τη λεύκανση πρωκτού, χρησιμοποιείται laser τελευταίας γενίας, το οποίο προσφέρει ακρίβεια και άμεσο αποτέλεσμα, ενώ απαιτούνται 1-2 συνεδρίες κατά μέσο όρο, για να εξαφανιστεί το σκούρο χρώμα από την περιοχή του πρωκτού. 
Μετά τη συνεδρία, θα χρειαστεί ίσως η τοπική εφαρμογή αλοιφής, ενώ για λίγες μέρες μπορεί να υπάρχει ένα μικρό οίδημα, το οποίο γρήγορα υποχωρεί και η περιοχή της επέμβασης παραμένει ακάλυπτη χωρίς γάζα. Μετά τη συνεδρία, θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στην περιποίηση και στην υγιεινή της περιοχής, ενώ απαιτείται αποχή από τη σεξουαλική επαφή περίπου για 1 εβδομάδα.

 • Τι κόστος έχει; 


  Πρόκειται για μία από τις οικονομικότερες επεμβάσεις της Επανορθωτικής Γυναικολογίας, ενώ το κόστος της φυσικά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως την επιφάνεια, το υπάρχον πρόβλημα, τις συνεδρίες που θα χρειαστούν κ.α. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει  να τονίσουμε ότι το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, εάν δεν υπαρξει στο μέλλον κάποια αλλαγή στο ορμονικό προφίλ της γυναίκας.

Με τη βοήθεια λοιπόν της τελευταίας λέξης της επιστήμης, δίνεται πια η δυνατότητα σε κάθε γυναίκα να απαλλαγεί τελείως από το αντιαισθητικό σκούρο χρώμα της ιδιαίτερης περιοχής, χωρίς πόνο και παρενέργειες, αλλά και χωρίς μεγάλο κόστος.

- Advertisement -