Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία

Δρ. Ναούμ, το laser σύσφιξης κόλπου (Vagitense®) ήρθε για να ανατρέψει τα δεδομένα.

O κλάδος της Κοσμητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας, είναι αρκετά διαδεδομένος στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα μετρά λίγο περισσότερο από 2 χρόνια, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον δρ. Νικόλαο Ναούμ.

Οι επεμβάσεις της αιδοιοπλαστικής και της κολποπλαστικής, ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες εκατοντάδων Ελληνίδων και πραγματικά άλλαξαν τη ζωή τους, ενώ πρόσφατα μία νέα τεχνική που εφαρμόζεται αποκλειστικά από τον δρ. Ναούμ, το laser σύσφιξης κόλπου (Vagitense®) ήρθε για να ανατρέψει τα δεδομένα.

  • Αιδοιοπλαστική

“Η Αιδοιοπλαστική, είναι θα λέγαμε η ναυαρχίδα των επεμβάσεων της Κοσμητικής Γυναικολογίας” αναφέρει χαρακτηριστικά ο δρ. Ναούμ. Απευθύνεται σε εκείνες τις γυναίκες, οι οποίες είτε εκ γενετής, είτε λόγω ορμονικών διαταραχών κάποια στιγμή στη ζωή τους, παρατήρησαν μία αύξηση των μικρών χειλέων του αιδοίου, σε βαθμό τέτοιο που όχι μόνο δυσκολεύει την καθημερινότητά τους, αλλά επηρεάζει την ψυχολογία και τη σεξουαλική ζωή τους.

Οι γυναίκες με χαλαρά ή μακριά χείλη αιδοίου, δυσκολεύονται στην εκγύμναση, ακόμα και στο περπάτημα. Δεν μπορούν να φορέσουν ένα στενό τζίν ή κολάν, όπου το πρόβλημα είναι εμφανές, ενώ πολλές φορές βιώνουν πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή ή δυσκολεύονται να διατηρήσουν την υγιεινή της περιοχής, με αποτέλεσμα να παθαίνουν συχνές κολπίτιδες και μυκητιάσεις.

Η διόρθωση της γεννητικής περιοχής, είναι πλέον μία απλή υπόθεση. “Ίσως, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να ξεπεράσει η γυναίκα το ταμπού της και να το πάρει απόφαση” αναφέρει ο δρ. Ναούμ.
Οι γυναίκες που προχωρούν σε επέμβαση αιδοιοπλαστικής, δεν χρειάζεται να πάρουν κάποια ημέρα άδεια από τη δουλειά τους, ούτε να διανυκτερεύσουν στην κλινική. Απαιτείται μόνο μία μικρή αποχή για 20 περίπου ημέρες από την εκγύμναση και τη σεξουαλική επαφή, ενώ δεν υπάρχει κανένας πόνος μετά το χειρουργείο.
  • Κολποπλαστική

Είναι γεγονός, ότι ο κόλπος της γυναίκας έχει μεγάλη ελαστικότητα. Δεν παύει όμως μετά από έναν ή δύο φυσιολογικούς τοκετούς, να υπάρχει μία έντονη χαλάρωση στην περιοχή, η οποία επιφέρει σημαντικές καθημερινές δυσκολίες στη γυναίκα. Παράλληλα, η σεξουαλική ικανοποίηση από τον σύντροφο μειώνεται κατακόρυφα. Έτσι, η κολποπλαστική, δίνει τη λύση που αναζητά η σύγχρονη γυναίκα!

Με μία επέμβαση ακριβείας, επαναφέρουμε τον κόλπο στη φυσιολογική του διάμετρο, ενώ δεν απαιτείται καμία ημέρα ανάρρωσης ή παραμονή στο νοσοκομείο! Πρόκειται για μία αναίμακτη επέμβαση, χωρίς πόνο ή μετεγχειρητικά προβλήματα, ενώ πολλές φορές ταυτόχρονα με την επέμβαση της κολποπλαστικής μπορεί να διορθωθεί εάν υπάρχει και οποιαδήποτε δυσμορφία στα εξωτερικά γεννητικά όργανα της γυναίκας.
  • Vagitense® Laser σύσφιξης κόλπου

Στις περιπτώσεις που η χαλάρωση κόλπου είναι μικρότερη, και ίσως οφείλεται περισσότερο στο πέρασμα του χρόνου και λιγότερο σε έναν τοκετό, μπορεί να εφαρμοστεί το Vagitense®, γνωστό και ως Laser σύσφιξης κόλπου. Μόλις μέσα 2-3 συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιούνται στο ιατρείο, μπορούμε με τη χρήση του κλασματικού laser, που λειτουργεί με τη δύναμη του CO2, να προκαλέσουμε μία άμεση σύσφιξη του μυϊκού τοιχώματος του κόλπου, να αυξήσουμε το κολλαγόνο και την ελαστίνη της περιοχής και να εξαλείψουμε για πάντα την χαλάρωση.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία επέμβαση, που θα βοηθήσει τη γυναίκα να αποφύγει την κολποπλαστική, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων. Τέλος, με το Vagitense®, καταφέρνουμε να αποστειρώσουμε τον κόλπο, γεγονός που σημαίνει μακροπρόθεσμα πολύ λιγότερες μυκητιάσεις και κολπίτιδες για τις γυναίκες.

Τρεις επεμβάσεις, εγγυώνται την αντιγήρανση, αλλά και την επανόρθωση της ανατομίας της γεννητικής περιοχής, οι οποίες ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της σύγχρονης Ελληνίδας.

- Advertisement -