Κολπίτιδα στις διακοπές!

Είσαι ακριβώς στη μέση των διακοπών σου. Ακολούθησε μερικές συμβουλές για να αντιμετωπίσεις το ενοχλητικό πρόβλημα...

Είσαι διακοπές… και δυστυχώς αρχίζεις να εντοπίζεις ένα προς ένα, τα ενοχλητικά συμπτώματα της φαγούρας, του ερεθισμού, της αύξησης των κολπικών υγρών, που υποδεικνύουν ότι κάτι συμβαίνει με τη γυναικολογική σου υγεία. Το χειρότερο; Είσαι ακριβώς στη μέση των διακοπών σου. Ακολούθησε μερικές συμβουλές για να αντιμετωπίσεις το ενοχλητικό πρόβλημα, ώστε να επηρεαστεί στο ελάχιστο η καλή σου διάθεση:

  • Πρώτα από όλα τηλεφώνησε στον γιατρό σου. Ανάλογα με τα συμπτώματα που θα του περιγράψεις, ενδεχομένως να σου δώσει μία αντιβίωση ευρέως φάσματος, για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τα πρώτα συμπτώματα της κολπίτιδας. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να πάρεις μόνη σου οποιαδήποτε αντιβίωση και φυσικά θα πρέπει να ακολουθήσεις κατά γράμμα τις οδηγίες του γιατρού σου.
  • Κάνε κολπικές πλύσεις με χαμομήλι και χρησιμοποίησε ήπια καθαριστικά για την ευαίσθητη περιοχή. Καλό είναι να αποφύγεις τα αφρόλουτρα που προσφέρουν τα ξενοδοχεία και να προμηθευτείς από το φαρμακείο ένα υγρό με ήπια αντισηπτική δράση.
  • Μην το παρακάνεις με τα μπάνια, μην μπαινοβγαίνεις στη θάλασσα και φρόντισε να μην μένεις με βρεγμένο μαγιό πολλή ώρα.
  • Περιόρισε το αλκοόλ, ειδικά εάν παίρνεις αντιβίωση θα πρέπει να το αποφύγεις εντελώς.
  • Βάλε στη διατροφή σου τα γαλακτοκομικά με προβιοτικά που ενισχύουν τη φυσική χλωρίδα του κόλπου.
  • Προσπάθησε να φοράς βαμβακερά εσώρουχα και αέρινα ρούχα, ώστε να μην υπάρχει εφίδρωση στη γεννητική περιοχή.

- Advertisement -