Κοκκινίλα στη γεννητική περιοχή

Τι μπορεί να σημαίνει;

Ένα από τα συχνά συμπτώματα που παρατηρείται στη γεννητική περιοχή των γυναικών είναι η ερυθρότητα ή αλλιώς κοκκινίλα. Τι μπορεί να σημαίνει;

  • Κολπική λοίμωξη

Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της θάλασσας, της εφίδρωσης και της πισίνας, οι κολπικές λοιμώξεις είναι σε έξαρση. Ανάμεσα στα συμπτώματα ανήκουν η φαγούρα, η διάχυτη ερυθρότητα στην περιοχή, τα παχύρευστα και ελαφρώς κιτρινωπά κολπικά υγρά κ.α.

  • Πώς θα την αντιμετωπίσεις: Θα πρέπει να απευθυνθείς άμεσα στον γυναικολόγο σου, καθώς μετά από καλλιέργεια των κολπικών εκκριμάτων, θα μπορέσει να επιβεβαιώσει εάν πάσχεις από κάποια κολπική λοίμωξη. Εάν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες του και τη φαρμακευτική αγωγή που θα σου συστήσει, θα δεις όλα τα συμπτώματα, αλλά και την ερυθρότητα,  να υποχωρούν.
  • Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Τα πιο συνηθισμένα ΣΜΝ έχουν κάποια κοινά συμπτώματα, όπως αλλαγή στην υφή και την οσμή των κολπικών υγρών, τσούξιμο και τη γνωστή κοκκινίλα. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται η μόλυνση από τριχομονάδες, τα κονδυλώματα, η γονόρροια κ.α.

  • Πώς θα την αντιμετωπίσεις: Πρώτα από όλα θα πρέπει να βεβαιωθεί ο γιατρός σου, ότι όντως η ερυθρότητα που παρουσιάζεις οφείλεται σε κάποιο ΣΜΝ. Ανάλογα με το ποιο είναι, θα σου προτείνει και την κατάλληλη αντιμετώπιση.
  • Σεξουαλική επαφή

Όταν πάσχει μία γυναίκα από ξηρότητα κόλπου ή όταν ο κόλπος της δεν λιπαίνεται αρκετά κατά τη σεξουαλική επαφή, τότε υπάρχει συχνά πόνος και ερυθρότητα από την τριβή στην περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων.

  • Πώς θα την αντιμετωπίσεις: Καταρχάς η επαρκής λίπανση του κόλπου μίας γυναίκας κατά τη διάρκεια της επαφής είναι κυρίως θέμα εγκεφαλικό. Οπότε όσο μία γυναίκα μεγαλώνει και απελευθερώνεται τόσο περισσότερο θα μπορεί να ευχαριστηθεί και την επαφή.

Εάν πρόκειται για κάποια παθολογική κατάσταση, όπως ξηρότητα κόλπου, ειδικές λιπαντικές κρέμες μπορεί να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες, ώστε να μην αισθάνεσαι πόνο, αλλά και να μην χρειάζεται να αντιμετωπίσεις το αίσθημα καύσου και την ερυθρότητα μετά από την επαφή.

 

- Advertisement -