Καθαρισμός μετά τη σεξουαλική επαφή

Όσο ειδυλλιακό ή τρυφερό κι’ αν είναι το σκηνικό, όσο δύσκολο κι’ αν σας είναι να φύγετε από την αγκαλιά του συντρόφου σας, πρέπει να το κάνετε…. για λίγο! Η υγιεινή και η καθαριότητα μετά τη σεξουαλική πράξη είναι πάρα πολύ σημαντικοί παράγοντες προκειμένου να αποφύγετε τυχόν λοιμώξεις και ερεθισμούς. Οπότε πάρτε βαθιά ανάσα και κατευθυνθείτε στο μπάνιο… Και μια που θα το κάνετε, έχει σημασία να ξέρετε και τον σωστό τρόπο που πρέπει να πλένεστε μετά το σεξ τόσο εσείς, όσο και εκείνος.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι απαραίτητο το πλύσιμο μόνο μετά τη σεξουαλική επαφή, αλλά και κατά τη διάρκεια, σε περίπτωση που μεταφερθούμε από την κολπική στην πρωκτική επαφή και αντίστροφα. Σε κάθε περίπτωση, μετά την επαφή, θα πρέπει να ασχοληθείτε επισταμένα με τη γεννητική περιοχή σας, καθώς οι μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται μπορεί να δημιουργήσουν διάφορες γυναικολογικές παθήσεις.


Οι γυναίκες έχουν την τάση να υπερβάλλουν σ’ αυτόν τον τομέα και τελικά αντί να κάνουν καλό, να προκαλούν ζημιά. Οπότε να ξέρετε ότι το πλύσιμο της ευαίσθητης περιοχής μετά το σεξ είναι αναγκαίο, αλλά πρέπει να αποφεύγετε τα αφρόλουτρα με άρωμα.  Και ο λόγος είναι ότι έτσι μπορεί να προκαλέσετε κάποια διαταραχή στη φυσική ισορροπία στο ph του κόλπου σας. Το άφθονο χλιαρό νερό σε συνδυασμό με ένα απλό, μαλακό σαπούνι αρκούν. Είναι σημαντικό να τονίσουμε, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταφεύγετε στις κολπικές πλύσεις με αντισηπτικά υγρά,νομίζοντας ότι έτσι θα αποτρέψετε μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη (βλ. εδώ)
Θα πρέπει να τονίσουμε ακόμα, ότι ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δίνουν οι γυναίκες με μακριά ή χαλαρά χείλη του αιδοίου, στον επαρκή καθαρισμό μετά την επαφή, καθώς έτσι μπορούν να αποφευχθούν διάφορες γυναικολογικές παθήσεις.
  • Μην ξεχνάτε τα χέρια!
    Και οι δύο σύντροφοι, έχουν χρησιμοποιήσει καθόλη τη διάρκεια της επαφής τα χέρια τους! Ο επαρκής καθαρισμός, ακόμα και με αντισηπτικό υγρό με αλκοόλ, είναι σημαντικός για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα μεταφερθούν μικρόβια σε άλλα σημεία του σώματος.
  • Προσοχή στην πετσέτα!
    Ένας από τους βασικούς λόγους που μας οδηγεί σε μυκητιάσεις ή κολπίτιδες, είναι -όσο και αν ακούγεται περίεργο- η βρεγμένη πετσέτα. Φροντίστε η πετσέτα που θα σκουπίζετε τη γεννητική σας περιοχή να είναι απόλυτα στεγνή, ενώ καλό είναι να έχετε μία πετσέτα αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη περιοχή και να μην χρησιμοποιείτε εκείνη με την οποία σκουπίσατε το σώμα ή τα μαλλιά σας.

Ακόμη κι’ αν σας φαίνονται υπερβολικές ή δύσκολες στην πράξη οι παραπάνω διαδικασίες, οφείλετε να προσπαθήσετε να τις ακολουθείτε! Η καθαριότητα και η σωστή υγιεινή γύρω από το σεξ, μπορούν να σας γλιτώσουν από μεγάλους μπελάδες! Εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα και δείξτε λίγη συνέπεια και τυπικότητα, ώστε να μείνει μόνο η απόλαυση στο σεξ και όχι… τα προβλήματα!

- Advertisement -