Θηλασμός και απώλεια βάρους

Γίνεται; Όλες οι νέες μητέρες αναρωτιούνται πότε θα καταφέρουν να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης....

Γίνεται; Όλες οι νέες μητέρες αναρωτιούνται πότε θα καταφέρουν να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης. Η φύση έχει φροντίσει για όλα, μιας και ο θηλασμός του μωρού μας οδηγεί στην απώλεια των κιλών!

Η υπερβολική αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της κύησης έχει συνδεθεί με τη διατήρηση επιπλέον βάρους μετά τον τοκετό. Οι έρευνες έδειξαν ότι η υπερβολική πρόσληψη βάρους κατά τη διάρκεια της κύησης αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο κατά πόσο μια γυναίκα θα επανέλθει μετά τον τοκετό στο βάρος που είχε πριν από την εγκυμοσύνη ή όχι.

Από την άλλη πλευρά ο θηλασμός είναι σημαντικός σύμμαχος στην προσπάθεια να χάσετε το περιττό βάρος. Κάθε ημέρα που θηλάζετε το μωρό σας, χάνετε έως και 500 θερμίδες, γεγονός πολύ σημαντικό αφού με τη βοήθεια της ισορροπημένης διατροφής μπορείτε να χάσετε πιο εύκολα τα κιλά της εγκυμοσύνης.

  • Ο θηλασμός δεν αρκεί

Το να επαναπαυθείτε στο γεγονός ότι θηλάζετε και να μην ακολουθήσετε συγκεκριμένο πλάνο διατροφής είναι λάθος! Βάσει έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη Ν. Υόρκη, οι γυναίκες που θηλάζουν χάνουν ταχύτερα λίπος και όχι βάρος, κυρίως από την περιοχή των γλουτών και της κοιλιάς. Επίσης, λόγω της αυξημένης ορμόνης που υπάρχει στον οργανισμό της γυναίκας, που ονομάζεται προλακτίνη, αυξάνεται και η όρεξη. Άρα, σε περίπτωση που δεν καταφέρατε να ακολουθήσετε μία ισορροπημένη διατροφή κατά την εγκυμοσύνη, τώρα είναι η ώρα να το πραγματοποιήσετε!

  • Η διατροφή

Μπορεί η επιλόχεια κατάθλιψη να εγκυμονεί (δείτε εδώ: https://www.ananeosi.gr/index.php?page=3&content=94) αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάθετε πανικό και να ακολουθήσετε επικίνδυνες δίαιτες και νηστεία! Εάν έχετε πάρει την απόφαση να θηλάσετε το μωρό σας όσο περισσότερο μπορέσετε, τότε θα πρέπει να σκέπτεστε για δύο και να αντιλαμβάνεστε ότι η δική σας διατροφή ισούται με τη διατροφή του μωρό σας.

Επιλέξτε 
  • πρωτεΐνη από κόκκινο κρέας, πουλερικά, ψάρια
  • λιπαρά οξέα από πηγές όπως το ελαιόλαδο ή οι ανάλατοι ξηροί καρποί  
  • βιταμίνες από φρούτα και λαχανικά ή και συμπληρώματα αν το συστήσει ο γιατρός σας
  • υγρά, όπως άφθονο νερό, φυσικούς χυμούς και γάλα, για να αποφύγετε την αφυδάτωση

- Advertisement -