Θα γίνω καλή μητέρα;

Χιλιάδες ερωτήματα κατακλύζουν το μυαλό της μέλλουσας μητέρας, ειδικά αν πρόκειται για το πρώτο της παιδί.

Χιλιάδες ερωτήματα κατακλύζουν το μυαλό της μέλλουσας μητέρας, ειδικά αν πρόκειται για το πρώτο της παιδί. Θα γίνω καλή μητέρα; Θα τα καταφέρω με τον φυσιολογικό τοκετό; Θα είμαι ικανή να μεγαλώσω ένα υγιές παιδί; Όλα αυτά τα ερωτήματα σας γεμίζουν με περιττό άγχος και συντελούν σε μία κακή ψυχολογία, την οποία αντιλαμβάνεται και το έμβρυο.

Τα ερωτήματα
Ευτυχώς η εγκυμοσύνη της γυναίκας κρατάει 9 μήνες, όπου είναι αρκετό διάστημα για να αντιμετωπίσετε και να διώξετε τους φόβους σας. Σιγά σιγά θα δείτε το σώμα σας να αλλάζει, να προσαρμόζεται και να καταφέρνει να θριαμβεύσει την πιο κρίσιμη στιγμή: στον τοκετό!

Όλο αυτό το διάστημα όμως, είναι δεδομένο ότι θα έχετε πολλές απορίες και άγχος, αφού η αλλαγή που συντελείται στο σώμα και στη ζωή σας, είναι λογικό να σας αναστατώνει. Οι πιο συχνές ερωτήσεις που θα υποβάλλετε στον εαυτό σας κάποια στιγμή είναι «Θα τα καταφέρω;», «Θα χαλάσει το σώμα μου;» «Θα αλλάξει η ζωή μου;» κ.α.

Οι απαντήσεις
Μία από τις πιο σημαντικές επιλογές που καλείστε να κάνετε είναι το ποιος θα σας δώσει τις απαντήσεις. Ο γιατρός σας είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα πρέπει να εμπιστευτείτε, από τη στιγμή που για να τον επιλέξετε σημαίνει ότι είστε θεωρείτε ότι είναι ο κατάλληλος. Μην ξεχνάτε ότι το συγγενικό σας περιβάλλον θα προσπαθεί να σας δώσει χιλιάδες συμβουλές, που καλό είναι να φιλτράρετε, ώστε να ακολουθήσετε μόνο εκείνες που σας ταιριάζουν.

Οι πιο high – tech μαμάδες μπορούν να καταφύγουν στο internet, με αρκετή προσοχή όμως, καθώς θα πρέπει να εμπιστεύονται μόνο άρθρα που υπογράφουν καταξιωμένοι γιατροί και όχι «γιατροσόφια» και ανώνυμες απόψεις που κυκλοφορούν ευρέως στο internet. Καλό είναι να γραφτείτε και σε ένα forum για μέλλουσες μαμάδες, ώστε να μοιράζεστε τις όμορφες αλλαγές που συντελούνται στη ζωή σας με πολλές γυναίκες.

Η βοήθεια
Είτε θέλετε να το παραδεχθείτε είτε όχι, είστε σε μία πιο ευάλωτη περίοδο της ζωής σας. Μιλήστε, μοιραστείτε τους φόβους με τον σύντροφό σας, τις φίλες, τον γιατρό σας. Το χειρότερο είναι να μένετε με αναπάντητα ερωτήματα και να εντείνετε το άγχος και την αγωνία σας. Η καλή ψυχολογία άλλωστε της μητέρας, επηρεάζει και το παιδί, καθώς το δέσιμό σας είναι άρρηκτο.

Οπότε, ναι! Θα αλλάξει η ζωή σας, θα έχετε περισσότερα κιλά από όσα θέλετε, θα είστε άυπνη και θα νιώθετε κουρασμένη, αλλά αυτή θα είναι η ομορφότερη αλλαγή της ζωής σας! Τέλος, να θυμάστε ότι κανείς δεν γεννιέται καλός γονιός… γίνεται στην πορεία! Αρκεί να έχετε δίψα για «μάθηση», αφού το παιδί σας θα είναι το μεγαλύτερο σχολείο…

- Advertisement -