Επεμβάσεις γεννητικής περιοχής

Όσα πρέπει να ξέρεις

Ανήκουν στην κατηγορία Κοσμητικής και Επανορθωτικής γυκαικολογίας καθώς πρόκειται για επεμβάσεις που καλούνται να λύσουν πραγματικά λειτουργικά προβλήματα και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής, την υγεία και την αυτοπεποίθηση των γυναικών.

Τρεις μέθοδοι δίνουν λύση στη δυσλειτουργία της γεννητικής περιοχής και οι τρεις χωρίς νυστέρι, μόνο με τα πιο σύγχρονα λέιζερ.

 • Vegitense
  Είναι λέιζερ σύσφιξης κόλπου που συμβάλλει και στην αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων. Εφαρμόζεται μετά από 1–2 γέννες που παρατηρούμε πως η διάμετρος του κόλπου μεγαλώνει, αλλά και για την αντιμετώπιση της ελαφριάς ακράτειας. Πρόκειται για ένα κλασματικό λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που δρα και στα βαθύτερα στρώματα των τοιχωμάτων του κόλπου με θερμική ενέργεια. Προκαλεί άμεση μυϊκή σύσφιξη, καθώς και αύξηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, με αποτέλεσμα ο κόλπος να επανακτά τα νεανικά του χαρακτηριστικά, ενώ κατά την εφαρμογή του επιτελείται και αποστείρωση της περιοχής, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι μυκητιάσεις και οι μολύνσεις. Το Vegitense εφαρμόζεται μόνο από εξειδικευμένους γιατρούς (στην Ελλάδα αποκλειστικά από τον δρ. Ναούμ) και δεν πρόκειται για χειρουργείο, είναι μια αναίμακτη διαδικασία μικρής χρονικής διάρκειας και δεν απαιτεί νάρκωση. Σε δύο με τρεις επισκέψεις με το Vegitense ολοκληρώνεται η διαδικασία αποκατάστασης.
 • Κολποπλαστική
  Μια πολύ σημαντική επέμβαση για κάθε γυναίκα που έχει γεννήσει δύο ή περισσότερες φορές και βλέπει τη διάμετρο του κόλπου να αλλάζει σημαντικά -ο κόλπος πριν τις γέννες έχει διάμετρο 2 εκ. Κατά τη γέννα φτάνει τα 10 εκ. Στη φάση επαναφοράς κλείνει αρκετά αλλά δεν επανέρχεται ποτέ στα 2 εκ., παραμένει στα 4 με 5 με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην έχει την ίδια αίσθηση του σώματός της. Με την πιο  σύγχρονη τεχνολογία το πρόβλημα διορθώνεται αναίμακτα με λέιζερ. O δρ. Ναούμ χειρίζεται για αυτή την επέμβαση διοδικό λέιζερ τελευταίας γενιάς. Έτσι εύκολα, χωρίς πόνο και γρήγορα πραγματοποιεί μια διορθωτική παρέμβαση που στο παρελθόν γινόταν με νυστέρι. Πλέον με την ακρίβεια  που εφαρμόζεται η κολποπλαστική δεν καταστρέφονται τα νεύρα και οι απολήξεις τους, ενώ δεν βλέπουμε ουλές στη γεννητική περιοχή (κύριο ζητούμενο κάθε γυναίκας για να νιώθει άνετα με την εικόνα της). Επίσης ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος, αφού με το λέιζερ δεν γίνονται τομές. Η διαδικασία είναι τόσο εύκολη που μπορεί να γίνει και αμέσως μετά τον τοκετό, αν ο γυναικολόγος σας το κρίνει απαραίτητο.
  Τα σημαντικά οφέλη της κολποπλαστικής; Η διατήρηση της καλής ερωτικής ζωής  και η αποφυγή της ακράτειας, κατά συνέπεια καλύτερη υγιεινή του κόλπου.
 • Αιδοιοπλαστική
  Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που παρατηρούν δυσμορφίες στα χείλη και την ευρύτερη εξωτερική περιοχή του κόλπου. Ασυμμετρίες στην κλειτορίδα, έως και το φαινόμενο «πόδι της καμήλας». Η αιδοιοπλαστική με διοδικό λέιζερ τελευταίας γενιάς δίνει λύση σε όλα τα προβλήματα με τον πιο ανώδυνο τρόπο και με τον μικρότερο χρόνο αποθεραπείας αφού δεν γίνεται επέμβαση με τομή. Η αιδοιοπλαστική με λέιζερ εξασφαλίζει άψογο αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς ουλές ενώ δεν βλάπτονται τα ευαίσθητα νεύρα που βρίσκονται στην περιοχή. Επίσης ο χρόνος που κρατά μια τέτοια επέμβαση δεν ξεπερνά τη μία ώρα –στα πολύ δύσκολα περιστατικά– ενώ ο χρόνος αποθεραπείας είναι 1 με 2 μέρες και μετά γυρνάτε στους κανονικούς σας ρυθμούς. Σημαντικό όφελος από την αιδοιοπλαστική μπορούν να έχουν όσες γυναίκες διαπιστώνουν πως η μορφολογία της εξωτερικής γεννητικής περιοχής προκαλεί θέματα υγιεινής, δυσφορίας ή πόνου όταν φοράνε στενά παντελόνια ή κολάν, ή νιώθουν αμηχανία όταν η ανατομική τους ιδιαιτερότητα γίνεται αντιληπτή από τους γύρω.

- Advertisement -