Εξαφανίστε την ουλή της Καισαρικής!

Οι νέες μέθοδοι όμως, μπορούν να ελαχιστοποιήσουν ή ακόμα και να εξαλείψουν την ουλή εύκολα και αποτελεσματικά.

Είναι γεγονός ότι η καισαρική τομή αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι της επάνω στο σώμα της γυναίκας. Οι νέες μέθοδοι όμως, μπορούν να ελαχιστοποιήσουν ή ακόμα και να εξαλείψουν την ουλή εύκολα και αποτελεσματικά.

Συνήθως, οργανισμός μας παράγει κολλαγόνο για να επουλώσει την πληγή, με αποτέλεσμα έπειτα από καιρό η ουλή να είναι μία πολύ λεπτή γραμμή. Όταν η διαδικασία της επούλωσης όμως δεν εξελίσσεται φυσιολογικά, τότε έχουμε μία εμφανή ουλή που ενοχλεί αρκετές γυναίκες και τις εμποδίζει ακόμα και να βάλουν μαγιό στην παραλία.

Διακρίνουμε 3 ειδών ουλές:
  • 1. Ατροφική (Καλύπτεται από ιστό, ο οποίος δείχνει συνήθως λεπτός και τεντωμένος)
  • 2. Υπερτροφική (Ο οργανισμός μας παράγει περισσότερο κολλαγόνο από όσο πρέπει και έτσι η ουλή είναι συνήθως κόκκινη και ανάγλυφη)
  • 3. Χηλοειδής (Είναι ογκώδης, κόκκινη και μεγαλώνει αισθητά έξω από τα όρια της ουλής)

Υπάρχουν αρκετές λύσεις που προτείνουν οι ειδικοί, από ειδικές κρέμες και ενέσιμες θεραπείες  μέχρι laser για να εξαφανίσουμε έστω το κόκκινο χρώμα της ουλής. Εάν θέλουμε όμως δραστικές λύσεις, υπάρχουν 2 κυρίως τρόποι:

  • Χειρουργική: Οι δυσκολότερες περιπτώσεις (όπως για παράδειγμα οι χηλοειδείς ουλές) απαιτούν χειρουργική παρέμβαση, όπου γίνεται ξανά τομή στο δέρμα, αφαιρούμε τον ουλώδη ιστό και κάνουμε σωστή συρραφή.
  • Κλασματικές ραδιοσυχνότητες: Πρόκειται για μία ελεγχόμενη επεμβατική μέθοδο, που εφαρμόζει αποκλειστικά ο Δρ. Ναούμ στο ιατρείο του. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο, μεταμοσχεύουμε υγιή κύτταρα στον ουλώδη ιστό (δηλαδή την ουλή της Καισαρικής), τα οποία πολλαπλασιάζονται και προοδευτικά αντικαθιστούν την ουλή με υγιή ιστό.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή μέθοδο, καθώς είναι ανώδυνη και αναίμακτη, δεν απαιτεί καμία αναισθησία και έχει εμφανέστατα αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Ο τελικός αριθμός συνεδριών καθορίζεται ανάλογα με τον τύπο της ουλής (ένας μέσος όρος είναι οι 5 συνεδρίες), οι οποίες πραγματοποιούνται με διάστημα 20 ημερών περίπου.

 

- Advertisement -