Είσαι έτοιμη για τα πρώτα μπάνια;

Τι πρέπει να κάνεις για να προστατεύσεις το σώμα σου στις διακοπές και πώς θα αποφύγεις τις μολύνσεις της παραλίας.

Θα είσαι διακοπές τις μέρες που περιμένεις περίοδο;
Δεν χρειάζεται να στερηθείς τις ξένοιαστες στιγμές στην θάλασσα, βάλε όμως ένα μέτρο.

Τις πρώτες μέρες – όταν παρατηρήσεις αυξημένη ροή – μην καθίσεις πολλές ώρες στον ήλιο, απόφυγε το διάστημα από τις 12 έως τις 4. Αφού βγεις από τη θάλασσα άλλαξε μαγιό και αφαίρεσε το ταμπόν. Αν είσαι υποτασική μην κολυμπήσεις πολλή ώρα, υπάρχει ενδεχόμενο ζαλάδας. Για να μην νιώθεις εξάντληση πίνε χυμούς όχι όμως λεμονάδα που ρίχνει την πίεση. Ειδικά σε πιο νεαρές ηλικίες τις μέρες με μεγάλη ροή ο ήλιος, η υψηλή θερμοκρασία και ο αθλητισμός προκαλούν αίσθημα κόπωσης. Η σκιά και το καπέλο είναι απαραίτητα. Αν μετά το μπάνιο παρατηρήσεις μειωμένη ροή μην ανησυχήσεις, δεν είναι παθολογικό.

Είσαι έγκυος, τι πρέπει να προσέξεις περισσότερο;

Έχεις συζητήσει με το γιατρό σου και οι εξετάσεις σου δείχνουν πως όλα προχωρούν φυσιολογικά για σένα και το έμβρυο. Ναι, μπορείς να αρχίσεις να χαίρεσαι τα πρώτα μπάνια. Η ήπια άσκηση και ειδικά στο νερό κάνει καλό και στο σώμα σου και στο έμβρυο. Φρόντισε να μην απομακρύνεσαι από την παραλία χωρίς παρέα  γιατί πάντα υπάρχει κίνδυνος κράμπας ή ζαλάδας. Όταν βγεις από τη θάλασσα διάλεξε ένα σκιασμένο μέρος, καλύτερα ξάπλωσε σε ξαπλώστρα, είναι πιο ξεκούραστο για το σώμα σου και πιο υγιεινό. Φόρεσε καπέλο και μην παραλείπεις τις συχνές επαλείψεις με αντηλιακό με υψηλό δείκτη. Μην μένεις με το βρεγμένο μαγιό και φόρεσε ένα ελαφρύ ρούχο για να προφυλάξεις την περιοχή της κοιλιάς.

Πώς θα αποφύγεις τις μολύνσεις στην παραλία;

Μετά το κολύμπι ή τα σπορ στην παραλία άλλαξε μαγιό. Τα συνθετικά υφάσματα σε συνδυασμό με την υγρασία είναι ο ιδανικός τόπος να αναπτυχθούν μικρόβια. Μυκητίαση, κολπίτιδα και ουρολοίμωξη, ακούγονται συνηθισμένες μολύνσεις μπορεί όμως να σου χαλάσουν τις διακοπές. Η ψάθα και η πετσέτα δεν πρέπει να λείπουν από την τσάντα της παραλίας. Ξάπλωσε πάντα σε καθαρή περιοχή γιατί στην άμμο υπάρχουν μικρόβια. Οι μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται στην παραλία είναι ο πιο ύπουλος εχθρός της γυναικολογικής σου υγείας. Αν ονειρεύεσαι να απολαύσεις εκεί ερωτικές στιγμές, ξανασκέψου το. Τα μικρόβια που εισέρχονται στον κόλπο κατά τη συνουσία δεν αντιμετωπίζονται πάντα εύκολα.

- Advertisement -