Είναι η στιγμή να σκεφτείς την κολποπλαστική

Υποβοηθήστε τον οργανισμό σας ώστε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Για κάθε γυναίκα φτάνει κάποια στιγμή όπου τα σημάδια της ηλικίας υποδηλώνουν την ανάγκη να υποβοηθήσει τον οργανισμό της με δραστικό τρόπο ώστε να συνεχίσει να απολαμβάνει τις καθημερινές της δραστηριότητες.

Η σωματική υγεία και οι ανατομικές αλλοιώσεις που επιφέρει ο χρόνος καθορίζουν την ποιότητα ζωής και στην περίπτωση που παρατηρείται χαλάρωση κόλπου επηρεάζεται η σεξουαλική ικανοποίηση και η δυνατότητα ελέγχου των ούρων. Αιτία για αυτή την αλλοίωση καταρχήν είναι οι γέννες ή ένας πολύ δύσκολος τοκετός. Επίσης ρόλο παίζει η πολύωρη καθημερινή ορθοστασία, η έλλειψη γυμναστικής, η σωματική κατασκευή και η απώλεια βάρους (μετά από μια δίαιτα μπορεί να χαθεί ο μυικός τόνος).

Αυτή η ανατομική αλλοίωση είναι φυσιολογική και συνηθισμένη και αντιμετωπίζεται ιατρικά ως μια επέμβαση «ρουτίνας» που μπορεί να γίνει και προληπτικά. Με ποια έννοια; Οι γυναικολόγοι γνωρίζουν πως η διάμετρος του κόλπου δεν επανέρχεται ποτέ απόλυτα μετά από μια γέννα και όσοι εξειδικεύονται στην κολποπλαστική με lazer προτείνουν να γίνεται η διορθωτική επέμβαση αμέσως μετά τον τοκετό. Έτσι η χαλάρωση αντιμετωπίζεται άμεσα ενώ είστε στο μαιευτήριο και δε θα χρειαστεί να βιώσετε το πρόβλημα.

Ο Δρ. Ναούμ μας λέει: «Στις γυναίκες που αναλαμβάνω να παρακολουθήσω την εγκυμοσύνη τους, προτείνω να κάνουν κολποπλαστική αμέσως μετά τον τοκετό αφού είναι ήδη στο χειρουργείο και δεν θα χρειαστεί να μπουν ξανά».

Στην περίπτωση που η χαλάρωση συσχετίζεται με επαγγελματικές συνθήκες ή την προχωρημένη ηλικία η απόφαση να προχωρήσετε σε επέμβαση δεν πρέπει να σας τρομάζει γιατί η μέθοδος που εφαρμόζεται είναι αναίμακτη, δεν προκαλεί βλάβες στις νευρικές απολήψεις ούτε ουλές που θα χαθούν μετά από καιρό.

Η αποθεραπεία της κολποπλαστικής παίρνει το πολύ 2 μέρες εφόσον δε γίνεται χειρουργικά αλλά με lazer και δε γίνονται ράμματα. Δεν υπάρχουν μετεγχειρητικοί πόνοι και ο οργανισμός δεν καταπονείται. Οι εργαζόμενες γυναίκες που θέλουν να προχωρήσουν σε αποκατάσταση του χαλαρού κόλπου διαλέγουν να κάνουν την επέμβαση Σάββατο ώστε να μην λείψουν ούτε μια μέρα από τις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

- Advertisement -