Είμαι έγκυος. Μπορώ να βάψω τα νύχια μου;

Είναι γεγονός, ότι μόλις μάθει μία γυναίκα ότι είναι έγκυος, ξεκινούν αυτομάτων και τα “μη”.

Είναι γεγονός, ότι μόλις μάθει μία γυναίκα ότι είναι έγκυος, ξεκινούν αυτομάτων και τα “μη”. Η ζωή της, η καθημερινότητα, η διασκέδαση, η διατροφή και το σώμα της, θα αλλάξουν δραστικά μέσα σε 9 μήνες, με μοναδικό στόχο να γεννήσει ένα υγιές μωρό!

Κάποια από τα “μη” που θα ακούσει, ίσως είναι λίγο υπερβολικά…

Για παράδειγμα, παλιότερα οι γιατροί και το συγγενικό περιβάλλον απαγόρευαν οποιοδήποτε είδος εκγύμνασης. Σήμερα, οι γιατροί όχι μόνο προτείνουν την ήπια εκγύμναση, αλλά σε πολλές περιπτώσεις την επιβάλλουν! (βλ. εδώ)

Έτσι, πολλά από όσα κάνει μία γυναίκα για να δείχνει και να νιώθει πιο όμορφη, μπορεί να συνεχίσει να τα κάνει και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Για παράδειγμα, το μανικιούρ-πεντικιούρ δεν απαγορεύεται! Τα μανό όντως περιέχουν χημικές ουσίες, οι οποίες όμως δεν απορροφώνται από τα νύχια, άρα δεν έρχονται σε επαφή με τον πλακούντα. Έτσι, το μωρό, βάσει μελετών δεν επηρεάζεται και δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για γενετική ανωμαλία.

Αυτό που σίγουρα πρέπει να προσέξετε, είναι ότι στα Κέντρα Αισθητικής, συνήθως οι οσμές από τα μανό, το ασετόν και τα καλλυντικά είναι ιδιαίτερα έντονες. Οπότε, ειδικά αν είστε στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, μπορεί να σας προκαλέσουν ναυτία και έντονη δυσφορία. Προτιμήστε λοιπόν αν είστε στους πρώτους μήνες ή αν έχετε μία εγκυμοσύνη με έντονες ναυτίες, να κάνετε μανικιούρ στο σπίτι για να αποφύγετε τις έντονες οσμές.

Σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζεται να αποχωριστείτε τις μικρές «απολαύσεις», οι οποίες θα ανανεώσουν την ψυχολογία και τη διάθεσή σας! 

- Advertisement -