Δίαιτα και εγκυμοσύνη

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε;

Οι σύγχρονες νέες μητέρες, ενδιαφέρονται αρκετά για το πότε θα καταφέρουν να επανέλθουν στο φυσιολογικό τους βάρος μετά τον τοκετό. Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε;
  • Είναι σίγουρο ότι θα πάρετε κάποια κιλά…

Μην ξεχνάτε ότι το μωρό, το αμνιακό υγρό και ο πλακούντας, προσθέτουν ήδη κάποια κιλά στη ζυγαριά σας.

  • Ξεχάστε τη λέξη δίαιτα!

Αντικαταστήστε την με την ισορροπημένη διατροφή! Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είστε «υπεύθυνη» για τη σωστή ανάπτυξη του μωρού σας. Αυτό σημαίνει, ότι οφείλετε να του παρέχετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, μέσω της δικής σας διατροφής. Από την άλλη, αν δεν θέλετε να πάρετε πολλά κιλά, θα πρέπει να εφαρμόσετε μία διατροφή βασισμένη σε φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, ψάρι και άπαχο κρέας ή κοτόπουλο, ώστε με μικρά και συχνά γεύματα, να έχετε εσείς και το παιδί σας την απαραίτητη ενέργεια.

  • Πριν την εγκυμοσύνη

Εάν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος, μπορείτε να ελέγξετε τη διατροφή σας από τώρα. Εάν ήδη έχετε κάποια κιλά παραπάνω από το κανονικό, μπορείτε να μπείτε στη διαδικασία να τα χάσετε, ώστε να μην είστε υπέρβαρη μόλις μείνετε έγκυος.

  • Μετά την εγκυμοσύνη

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η περίοδος του θηλασμού, δεν είναι κατάλληλη για δίαιτα. Εάν λαμβάνετε λιγότερες από 1.800 θερμίδες την ημέρα, θεωρείται ότι η πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών είναι ανεπαρκής. Μπορείτε να ξεκινήσετε δίαιτα, κατά προτίμηση μετά από 2-3 μήνες, όπου θα έχετε ανακτήσει τις δυνάμεις σας και θα έχει επιστρέψει η περίοδός σας.

Συμπερασματικά, η εγκυμοσύνη είναι ίσως η μοναδική περίοδος της ζωής μας, που η λέξη δίαιτα σχεδόν απαγορεύεται! Χαρείτε αυτή την περίοδο και με λίγο προσεκτική διατροφή, η απώλεια των κιλών θα σας φανεί ιδιαίτερα εύκολη… ειδικά όταν θα κρατάτε το μωρό σας στην αγκαλιά!

- Advertisement -