Γυναικεία ακράτεια. Σπάστε το ταμπού!

Ποια νέα γυναίκα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την ακράτεια, τη στιγμή μάλιστα που πιστεύει ότι το συγκεκριμένο θέμα θα έπρεπε να απασχολεί μόνο τους ηλικιωμένους;

Θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταμπού και ενώ μεγάλο ποσοστό γυναικών ταλαιπωρείται από την ακράτεια, ελάχιστες είναι εκείνες που τολμούν να το αναφέρουν στον σύντροφο ή στον γιατρό τους.

Ποια νέα γυναίκα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την ακράτεια, τη στιγμή μάλιστα που πιστεύει ότι το συγκεκριμένο θέμα θα έπρεπε να απασχολεί μόνο τους ηλικιωμένους; Και όμως η ακράτεια μπορεί να εμφανιστεί σε νεαρές γυναίκες και μάλιστα παίζει ρόλο και το φύλο, μιας και οι γυναίκες έχουν 2-3 φορές περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να έχουν ακράτεια.

Τι φταίει;
Μερικοί από τους λόγους είναι:

  • Η εγκυμοσύνη: Ένας δύσκολος φυσιολογικός τοκετός, μπορεί να προκαλέσει κακώσεις των ιστών και να εμφανιστεί ακράτεια στη γυναίκα.
  • Η εμμηνόπαυση
  • Οι επεμβάσεις στην κοιλιά ή τον κόλπο: Εάν δεν έχουν πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο ιατρό, υπάρχει κίνδυνος κακοποίησης των νεύρων και των ιστών.
  • Η παχυσαρκία: Το τοπικό πάχος στην κοιλιακή περιοχή, πιέζει την ουροδόχο κύστη με αποτέλεσμα να νιώθετε την επιτακτική ανάγκη να επισκεφθείτε την τουαλέτα.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη ακράτειας, όπως η πιο συχνή που παρατηρείτε όταν γελάτε και φτερνίζεστε ή η πιο σπάνια που δημιουργείται από υπερπλήρωση της ουροδόχου κύστης που δεν μπορεί να συγκρατήσει για πολλή ώρα τα ούρα.

Υπάρχουν λύσεις;

Από τη στιγμή που η επιστήμη προχωρά, δεν χρειάζεται πλέον να ζείτε με την ακράτεια! Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα όμως, είναι να το παραδεχθείτε και να αναλάβετε δράση.

Μερικές από τις λύσεις για τη γυναικεία ακράτεια είναι:

  • Περιορίστε την κατανάλωση διουρητικών ροφημάτων, όπως καφέ και τσάι.
  • Προσπαθήστε να χάσετε το περιττό βάρος, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς. Σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσουν και μηχανήματα υπερήχων, όπως το Cavitation, όπου καταστρέφει τα λιποκύτταρα και μειώνει αισθητά το τοπικό πάχος.
  • Πραγματοποιήστε ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης (γνωστές και ως Kegel), που βοηθούν στην ενίσχυση των μυών γύρω από την ουρήθρα.
  • Για να απαλλαγείτε από την ακράτεια ζητήστε τη βοήθεια ενός γιατρού, που είναι εξειδικευμένος στην Επανορθωτική και Αισθητική Γυναικολογία. Η επέμβαση που πραγματοποιείται ανήκει στην ευρύτερη γκάμα της Αιδοιοπλαστικής, όπου εκτός την οριστική λύση που δίνει στην ακράτεια, βελτιώνει σημαντικά και την αισθητική της ευαίσθητης περιοχής.

- Advertisement -