Αποχή από το σεξ

Τι προκαλεί στον κόλπο;

Η αποχή από το σεξ είναι ένα φαινόμενο όχι και τόσο σπάνιο οσό φανταζόμαστε. Πολλές ενήλικες γυναίκες απέχουν από το σεξ είτε για λόγους ηθικής (λιγότερο συχνό), είτε λόγω ψυχολογικών προβλημάτων και άλλων εξωγενών παραγόντων.

Αν μια γυναίκα δεν αισθάνεται όμορφα με το σώμα της, θεωρεί τον εαυτό της άσχημο ή αποκρουστικό, είναι πολύ δύσκολο να βρει κάποιον σεξουαλικό παρτενέρ. Από την άλλη αν συμβαίνει κάτι ιδιαίτερα δυσάρεστο στη ζωή της, επίσης είναι πιθανό να μην μπορεί να αφεθεί στη σεξουαλική πράξη. Και κάπως έτσι μπορεί να προκύψει ένα μεγάλο διάστημα αποχής.

Τι προκαλεί στον κόλπο

Η αλήθεια είναι ότι οι συνέπειες της σεξουαλικής επαφής είναι κυρίως ψυχολογικές. Σωματικά δεν υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις. Συνηθίζουμε να λέμε ότι η αποχή έχει ως αποτέλεσμα να στενεύει ο κόλπος. Αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Ο κόλπος είναι ιδιαίτερα ελαστικός και η μακρόχρονη αποχή το μόνο που προκαλεί είναι κάποιες συσπάσεις που δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι ο κόλπος είναι πιο στενός, γεγονός που δεν ισχύει. Το μόνο που μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση του κόλπου είναι η εμμηνόπαυση.

- Advertisement -