Αισθητική και εγκυμοσύνη

Κάθε γυναίκα θέλει να δείχνει και να αισθάνεται όμορφη, ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Κάθε γυναίκα θέλει να δείχνει και να αισθάνεται όμορφη, ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κάποτε, οτιδήποτε γινόταν για λόγους αισθητικής απαγορευόταν ρητά.

Σήμερα, οι νέες μελέτες μας δείχνουν ότι όχι μόνο δεν υπάρχει κίνδυνος για το έμβρυο, αλλά αρκετές φορές οποιαδήποτε ενασχόληση της γυναίκας με την αισθητική της είναι επιβεβλημένη, καθώς βελτιώνει σημαντικά την ψυχολογία της.
  • Να βάψω τα μαλλιά μου;

Ναι, καθώς η ποσότητα χημικών που διαπερνά το δέρμα είναι ελάχιστη. Καλό θα ήταν να αποφύγετε τη βαφή κατά το πρώτο 3μηνο της εγκυμοσύνης και να προτιμήσετε τις ανταύγειες που δεν ακουμπούν τη ρίζα της τρίχας, καθώς και τις φυτικές βαφές, που περιέχουν τα λιγότερα δυνατά χημικά.

  • Να βάψω τα νύχια μου;

Ναι, αφού η ποσότητα χημικών που περιέχεται στα βερνίκια νυχιών δεν είναι επιβλαβής για το έμβρυο. Αυτό που μπορεί να σας ενοχλήσει βέβαια είναι η οσμή. Μην ξεχάσετε να ζητήσετε να αποστειρώσουν καλά τα εργαλεία πριν το μανικιούρ-πεντικιούρ.

  • Να κάνω αποτρίχωση με κερί;

Ναι, καθώς δεν διατρέχει κίνδυνο το έμβρυο. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε όμως, είναι ότι στην εγκυμοσύνη είστε πιο επιρρεπής στον πόνο και τις μολύνσεις. Άρα, ζητήστε να υπάρχει πλήρης αποστείρωση των εργαλείων και οπλιστείτε με λίγο παραπάνω υπομονή, λόγω του πόνου που μπορεί να αισθανθείτε.

  • Να κάνω καθαρισμό προσώπου;

Ναι, αλλά να σιγουρευτείτε πρώτα για τις πραγματικές ανάγκες του προσώπου σας. Αρκετές γυναίκες, αναφέρουν σημαντικές αλλαγές στην όψη και την υφή του δέρματος, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Για παράδειγμα, άλλες αναφέρουν ότι το πρόσωπό τους δείχνει πιο φωτεινό, ενώ άλλες που είχαν κανονική επιδερμίδα εμφάνισαν ξαφνικά λιπαρότητα. Ζητήστε από την αισθητικό σας, να προσέχει ιδιαίτερα τις κινήσεις που θα κάνει, καθώς η επιδερμίδα της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σίγουρα πιο ευαίσθητη.

  • Να κάνω botox ή υαλουρονικό;

Καλύτερα όχι. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη μελέτη, που να αποδεικνύει ότι το botox ή το υαλουρονικό μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη, καλό θα ήταν να αποφύγετε οποιαδήποτε ουσία εγχέεται στον οργανισμό σας, έστω και για προληπτικούς λόγους.

  • Να κάνω μασάζ;

Ναι. Στα σύγχρονα Κέντρα, υπάρχουν ειδικά προγράμματα εκγύμνασης και μασάζ για εγκύους, που χαλαρώνουν και ανακουφίζουν από τις συχνές κράμπες.

  • Να κάνω μακιγιάζ

Ναι. Και πάλι όμως, λόγω των αλλαγών που βιώνει η επιδερμίδα της εγκύου, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε ελαφρύ μακιγιάζ, για να αποφύγετε ερεθισμούς, ερυθρότητα κ.α. Τέλος, μία καλή φυτική αντηλιακή κρέμα, μπορεί να αντικαταστήσει την κρέμα ημέρας σας.

- Advertisement -