Αιδοιοπλαστική – ποιες γυναίκες αφορά;

Ο Dr. Νικόλαος Ναούμ μιλά για την επέμβαση που άλλαξε τα δεδομένα στην Επανορθωτική Γυναικολογία.

Ο Dr. Νικόλαος Ναούμ μιλά για την επέμβαση που άλλαξε τα δεδομένα στην Επανορθωτική Γυναικολογία.

  • Η κληρονομικότητα

Είναι γεγονός ότι περίπου 1 στις 2 γυναίκες παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα στη γεννητική περιοχή. Παρατηρείται ότι αρκετές γυναίκες έχουν μικρά ή υπερτροφικά, χαλαρά ή μακριά χείλη του αιδοίου εκ γενετής. Επίσης, παρατηρούμε συνήθως υπερτροφία και ασυμμετρία της κλειτορίδας.

  • Η εγκυμοσύνη

Ένας δύσκολος φυσιολογικός τοκετός, σημαίνει συνήθως διεύρυνση του κόλπου της γυναίκας, ο οποίος δεν μπορεί να επανέλθει εύκολα στο φυσικό του εύρος. Αυτό σημαίνει έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης και μειωμένη αυτοπεποίθηση της γυναίκας, ιδιαίτερα κατά το πρώτο χρονικό διάστημα με το παιδί όπου ο κίνδυνος της επιλόχειας κατάθλιψης ελλοχεύει.

  • Η ζωή της γυναίκας

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, παρά το γεγονός ότι πολλές γυναίκες παρουσιάζουν δυσμορφίες στη γεννητική περιοχή, ελάχιστες το αναγνωρίζουν και αντιλαμβάνονται ότι αρκετές δυσκολίες της καθημερινότητάς τους οφείλονται σε αυτό το πρόβλημα. Για παράδειγμα, οι γυναίκες με ασύμμετρα ή δυσανάλογα χείλη του αιδοίου αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα στο να κάνουν γυμναστική ή ποδήλατο, στο να φορέσουν μαγιό ή στενό παντελόνι κ.α. Επίσης, δυστυχώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αισθάνονται έντονο πόνο και δυσφορία κατά τη σεξουαλική επαφή και αντιμετωπίζουν μία μόνιμη ερυθρότητα και ερεθισμό, γεγονός που τις ενοχλεί τόσο λειτουργικά όσο και ψυχολογικά. Άλλωστε, το γεγονός ότι τα έξοδα της επέμβασης καλύπτονται απόλυτα από τις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες, δείχνει ότι η διόρθωση των δυσμορφιών της γεννητικής περιοχής δεν γίνεται μόνο για αισθητικούς, αλλά κυρίως για λειτουργικούς λόγους.

  • Η επέμβαση

Η τελευταία λέξη στον τομέα της Επανορθωτικής Γυναικολογίας, ονομάζεται Αιδοιοπλαστική. Ο Dr. Ναούμ, που εκπαιδεύτηκε στις Η.Π.Α. στον τομέα της Αιδοιοπλαστικής, όντας σήμερα ένας από τους ελάχιστους ιατρούς που πραγματοποιεί στην Ελλάδα τη συγκεκριμένη επέμβαση μας ενημερώνει:

«Η Αιδοιοπλαστική έχει αλλάξει σημαντικά τη ζωή πολλών γυναικών ανά τον κόσμο. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα του θέματος, καθώς και το ότι δεν πρόκειται για μία απλή αισθητική επέμβαση που θα έκανε ο πλαστικός χειρουργός τους, αλλά πρέπει να πραγματοποιηθεί από έναν εξειδικευμένο γυναικολόγο, που γνωρίζει τη μορφολογία της περιοχής. Θα συμβούλευα τις γυναίκες να μην το παραμελήσουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζουν με ένα πρόβλημα που μπορεί να διορθωθεί εύκολα, ενώ μετά την επέμβαση αλλάζει οριστικά η ψυχολογία και η καθημερινότητά τους. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες η διαφορά μετά την επέμβαση είναι κάτι περισσότερο από αισθητή».

- Advertisement -