Αιδοιοπλαστική και χρόνος ανάρρωσης

Η αιδοιοπλαστική είναι μια επέμβαση ρουτίνας πλέον, η οποία πραγματοποιείται στα εξωτερικά όργανα της γυναίκας, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στη σμίκρυνση των μικρών χειλιών του αιδοίου, όταν αυτά είναι υπερμεγέθη ή ασύμμετρα.

Η επέμβαση δεν γίνεται μόνο για λόγους αισθητικής! Θα μπορούσαμε να πούμε ότι συνήθως γίνεται για λειτουργικούς λόγους, όπως για παράδειγμα αρκετές φορές η γυναίκα με δυσμορφία στη γεννητική περιοχή, αναφέρει πόνο κατά τη διάρκεια της επαφής. Επίσης, υπάρχουν τοπικές ενοχλήσεις από τα εσώρουχα και συχνοί ερεθισμοί ή ακόμα και κολπίτιδες. Μία γυναίκα μπορεί να πονάει ακόμα και στο περπάτημα ή κατά την εκγύμναση ή τη χρήση ποδηλάτου. Γενικότερα, η ανατομία της γεννητικής περιοχής μπορεί να “σώσει” ή να “καταστρέψει” την καθημερινότητα και τη σεξουαλική ζωή της γυναίκας.

  • Πώς γίνεται η επέμβαση

    Η επέμβαση της αιδοιοπλαστικής γίνεται στην κλινική, με την οποία συνεργάζεται ο γιατρός σας. Η διάρκεια της επέμβασης είναι πολύ μικρή, καθώς σε πάρα πολύ σπάνιες περιπτώσεις ξεπερνά τις 3 ώρες. Καλό είναι η επέμβαση να πραγματοποιείται με laser, αφού έτσι εξασφαλίζεται ένα αναίμακτο χειρουργείο, χωρίς τομές που απαιτούν χρόνο επούλωσης. Η ανάρρωση είναι πολύ μικρή, ενώ η παραμονή στην κλινική είναι λίγες μόνο ώρες, μέχρι να περάσει τελείως η επήρεια της αναισθησίας.
  • Μετά την επέμβαση
    Την πρώτη μέρα της επέμβασης, συνίσταται ξεκούραση και αποφυγή οδήγησης για να μην δημιουργηθεί τριβή στο επίμαχο σημείο και ερεθισμός. Σε γενικές γραμμές όμως, επιστρέφετε κανονικά στις υποχρεώσεις σας, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε κάτι από το καθημερινό πρόγραμμά σας. Ο μόνος περιορισμός είναι η αποφυγή της ερωτικής επαφής για 3 εβδομάδες τουλάχιστον, καθώς και της εκγύμνασης. 
Πόνος δεν υπάρχει! Όσο και αν ακούγεται περίεργο! Ίσως μόνο τις πρώτες 1-2 ημέρες να χρειαστεί να λάβετε ήπια παυσίπονα. Κατά την επέμβαση θα χρησιμοποιηθούν ράμματα απορροφήσιμα, εκείνο όμως που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι η καθαριότητα της περιοχής, ειδικά μετά την ούρηση.
  • Μετά από 5-8 εβδομάδες κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε ξεχάσει ότι κάνατε χειρουργείο! Πρόκειται για μία από τις επεμβάσεις που αλλάζουν ριζικά τη ζωή σας. Ο λόγος; Σκεφθείτε ότι μετά την επέμβαση, θα μπορείτε πλέον να φορέσετε το κολάν ή το μαγιό σας, χωρίς να διαγράφεται το γνωστό και ως “πόδι της καμήλας”. Θα μπορείτε επίσης να χαρείτε τον έρωτα με τον σύντροφο, καθώς δεν θα υπάρχει μεγάλη τριβή κατά την επαφή στα μικρά χείλη του αιδοίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει πόνος και δυσφορία. Επίσης, θα μπορείτε άνετα να φορέστε τζιν χωρίς να πονάτε ή να γυμναστείτε χωρίς να ταλαιπωρείστε. Τέλος, έρευνες αποδεικνύουν ότι μετά από τις επεμβάσεις της Επανορθωτικής Γυναικολογίας, η σεξουαλική ζωή, αλλά και η αυτοπεποίθηση των γυναικών βελτιώνονται θεαματικά.

Η αιδοιοπλαστική λοιπόν βοηθάει πολύ αποτελεσματικά, στην ανάκτηση της αυτοπεποίθησης της γυναίκας στον τομέα της ερωτικής της ζωής και βελτιώνει εξαιρετικά την καθημερινότητα της.

- Advertisement -