Αιδοιοπλαστική Η επέμβαση που καταρρίπτει τα ταμπού

Γιατρέ, τι είναι η Αιδoιοπλαστική και ποιες γυναίκες καταφεύγουν συνήθως σ’ αυτή;

Συναντήσαμε τον Μαιευτήρα Χειρουργό – Γυναικολόγο Dr. Νικόλαο Ναούμ, ειδικευμένο στην Κοσμητική Γυναικολογία, για να μας μιλήσει για την πολυσυζητημένη επέμβαση της Αιδοιοπλαστικής και να λύσει όλες τις απορίες μας.

  • Γιατρέ, τι είναι η Αιδoιοπλαστική και ποιες γυναίκες καταφεύγουν συνήθως σ’ αυτή;

Η κλινική εμπειρία μας δείχνει ότι μία στις δύο γυναίκες, παρουσιάζει κάποια δυσμορφία στη γεννητική περιοχή. Το ποσοστό άρα είναι συντριπτικό, για να μένει απαρατήρητο, έστω και αν μεγάλη μερίδα γυναικών είχε μάθει να ζει με αυτό μέχρι σήμερα!

Η Αιδοιπλαστική, είναι η επέμβαση με την οποία μπορούμε να αποκαταστήσουμε οποιαδήποτε δυσμορφία της περιοχής, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ακριβώς αυτό που επιθυμεί η γυναίκα. Ανάμεσα σε αυτές είναι η αύξηση ή μείωση των χειλέων του αιδοίου, η αποκατάσταση της δυσχρωμίας της περιοχής (λεύκανση) και η μείωση του εύρους του κόλπου. Οι συνήθεις υποψήφιες γυναίκες, είναι κυρίως όσες εμφανίζουν μακριά ή χαλαρά, μικρά ή μεγάλα χείλη του αιδοίου. Αυτό προκαλεί συνήθως ερεθισμό, ερυθρότητα, πόνο και δυσφορία κυρίως κατά τη σεξουαλική πράξη, τη γυμναστική κ.λπ, ενώ επηρεάζει σημαντικά την αυτοπεποίθηση της γυναίκας όταν φοράει μαγιό, στενά ρούχα κ.α.

  • Ποιες γυναίκες έχουν ανάγκη τη μείωση του εύρους του κόλπου;

Συνήθως, όσες γυναίκες έχουν κάνει 1 ή 2 φυσιολογικούς τοκετούς. Το εύρος του κόλπου σε αυτή την περίπτωση αυξάνεται, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην νιώθει καλά με τον εαυτό της, να μειώνεται η σεξουαλική δραστηριότητά της και να εμφανίσει ακράτεια. Επίσης, αρκετές φορές το εύρος του κόλπου χρειάζεται διόρθωση, όταν έχουμε απότομη απώλεια βάρους ή λήψη ορμονικών σκευασμάτων. Σε κάθε περίπτωση, με την Αιδοιοπλαστική το εύρος του κόλπου επανέρχεται στο φυσιολογικό και τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

  • Η Αιδοιοπλαστική πραγματοποιείται μόνο για αισθητικούς λόγους;

Φυσικά η αισθητική των γεννητικών οργάνων, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε μία σεξουαλικώς ενεργή γυναίκα, που επιθυμεί εκείνη και ο σύντροφός της να απολαμβάνουν την κάθε επαφή τους στο έπακρο.

Από την άλλη πλευρά όμως, η Αιδοιοπλαστική πραγματοποιείται και για λειτουργικούς λόγους. Όταν μία γυναίκα δυσκολεύεται να φορέσει τζιν ή στενά ρούχα, νιώθει πόνο και ερεθισμό κατά τη σεξουαλική επαφή ή τη γυμναστική κ.α, τότε η ανάγκη για τη συγκεκριμένη επέμβαση είναι επιτακτική. Άρα, θα λέγαμε ότι η Αιδοιοπλαστική συνδυάζει τη λειτουργικότητα με την αισθητική.

Πείτε μας με λίγα λόγια τη διαδικασία που ακολουθείται κατά την Αιδιοπλαστική.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία μόνο ή με τοπική αναισθησία και μέθη. Ο χειρουργικός χρόνος είναι περίπου 2 ώρες. Δεν χρειάζεται νοσηλεία, καθώς η γυναίκα μπορεί να φύγει για το σπίτι της, την ίδια ημέρα.

  • Η επέμβαση αφήνει ουλές;

Όχι. Οι παλιότερες τεχνικές, είχαν το μειονέκτημα της χρήσης τραυματικών χειρουργικών εργαλείων, ενώ οι σύγχρονες – προκειμένου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα – βασίζονται κυρίως στην τεχνολογία laser (Ellman Surgitron). Αυτό σημαίνει πως η αισθητικότητα στην περιοχή παραμένει αναλλοίωτη, ενώ από την ίδια ημέρα η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές της ενασχολήσεις.

  • Πότε μπορεί η γυναίκα να κάνει σεξ ξανά;

Η σεξουαλική πράξη αντενδείκνυται για εφτά-δέκα μέρες. Κατά τ’ άλλα, το ήπιο οίδημα που αναπτύσσεται στην περιοχή διαρκεί μόνο δύο-τρεις μέρες.

  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Αιδοιοπλαστικής;

Χωρίς αμφιβολία, το πιο σημαντικό είναι ότι η γυναίκα απαλλάσσεται από τον πόνο, τον ερεθισμό και τη φλεγμονή που είχε στο παρελθόν. Συνολικά, η επέμβαση βοηθάει τις γυναίκες να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους, να αλλάξουν την καθημερινότητά τους, αλλά και να βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση, ενώ το πλέον σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι το αποτέλεσμα διαρκεί για πάντα.

  • Θεωρείτε ότι στην Ελλάδα η Αιδοιοπλαστική είναι ακόμα ταμπού και πώς πιστεύετε ότι θα ξεπεραστεί;

Πριν κάποια χρόνια, όλες οι πλαστικές επεμβάσεις ήταν ταμπού και κανείς δεν παραδεχόταν ότι έχει κάνει ρινοπλαστική ή botox! Με τα χρόνια όμως, όχι μόνο αυτό άλλαξε, αλλά πλέον θεωρείται αυτονόητο ότι κάτι που μας ενοχλεί πρέπει να το βελτιώσουμε.

Το ίδιο συμβαίνει και με την Αιδιοπλαστική, η οποία είναι απαραίτητη για τη σύγχρονη γυναίκα που παρουσιάζει οποιαδήποτε δυσμορφία, ακριβώς επειδή πραγματοποιείται για λειτουργικούς, αλλά και για αισθητικούς λόγους. Άρα, πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου, το ταμπού της Αιδιοπλαστικής, ολοένα και θα εξαλείφεται.

- Advertisement -