Αίμα μετά την επαφή!

Αρκετές γυναίκες, αναφέρουν ότι έχουν ποσότητα αίματος μετά τη σεξουαλική επαφή. Που μπορεί να οφείλεται;

Αρκετές γυναίκες, αναφέρουν ότι έχουν μικρή ή μεγαλύτερη ποσότητα αίματος μετά τη σεξουαλική επαφή. Που μπορεί να οφείλεται;

  • Κολπίτιδα

Εάν έχετε δύσοσμα κολπικά υγρά και φαγούρα στη γεννητική περιοχή, μπορεί να ανακαλύψετε και κάποια μικρή αιμορραγία κατά τη σεξουαλική επαφή. Θα πρέπει φυσικά να το αναφέρετε άμεσα στον γυναικολόγο σας, ώστε να υποβληθείτε στις απαραίτητες εξετάσεις και να ακολουθήσετε κατά γράμμα την προτεινόμενη θεραπεία. (βλ. εδώ)

  • Τραχηλίτιδα

Πρόκειται για μία οξεία φλεγμονή στον τράχηλο της μήτρας (βλ. εδώ). Τα συμπτώματα συνήθως είναι οι βλεννοπυώδεις εκκρίσεις, τα αυξημένα κολπικά υγρά, ο πόνος χαμηλά στην κοιλιά και η αιμορραγία μετά από τη σεξουαλική επαφή.

  • Κακοήθεια στο ενδομήτριο / υπερπλασία ενδομητρίου

Σε προχωρημένο στάδιο κακοήθειας στο ενδομήτριο, μπορεί να υπάρχει ως σύμπτωμα  η αιμορραγία μετά τη σεξουαλική επαφή. Στην περίπτωση της υπερπλασίας, παρατηρούνται συχνές αιμορραγίες, παρατεταμένη διάρκεια της περιόδου και πόνος μετά τη σεξουαλική επαφή.

  • Ινομυώματα

Πρόκειται για συχνούς καλοήθεις όγκους της μήτρας, οι οποίοι αρκετές φορές δεν δίνουν κανένα σύμπτωμα. Σε περίπτωση όμως που δώσουν κάποιο σύμπτωμα, ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται τα προβλήματα υπογονιμότητας, το φούσκωμα στην κοιλιά, οι συχνές ουρολοιμώξεις και η αιμορραγία μετά τη σεξουαλική επαφή.

  • Φαρμακευτική αγωγή

Τα ορμονικά σκευάσματα ή τα αντισυλληπτικά χάπια, μπορεί κάποιες φορές να οδηγήσουν σε αιμορραγία μετά την επαφή. Κάτι τέτοιο χρήζει άμεσης αλλαγής της φαρμακευτικής αγωγής και συχνή παρακολούθηση της νέας αγωγής που θα ακολουθήσετε.

  • Συμπτωματική
Σε περίπτωση που η αιμορραγία εμφανιστεί μία και μόνο φορά, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού μπορεί να οφείλεται σε κάποιον μικροτραυματισμό κατά τη σεξουαλική επαφή.
Σε κάθε περίπτωση, και εάν η αιμορραγία επιμένει, θα πρέπει άμεσα να το αναφέρετε στον γυναικολόγο σας ώστε να εντοπίσει ακριβώς το αίτιο και να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

- Advertisement -