Έρπης γεννητικών οργάνων

Πόσο επικίνδυνη νόσος είναι όμως;

Ο έρπης γεννητικών οργάνων είναι από τις πιο συχνά μεταδιδόμενες νόσους που ταλαιπωρεί συχνά τις γυναίκες.

Τι είναι ο Έρπης Γεννητικών Οργάνων;

Ο έρπης των γεννητικών οργάνων είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ιογενής νόσος που επηρεάζει είτε το δέρμα, είτε τις βλεννογόνους μεμβράνες των γεννητικών οργάνων. Πρόκειται για μία από τις πιο συχνές σεξουαλικώς μεταδιδόμενες νόσους.

Γιατί πρέπει να ανησυχούμε;

  • Το πιο ύπουλο στοιχείο σε ό,τι αφορά τον έρπη γεννητικών οργάνων είναι ότι δεν θεραπεύεται οριστικά. Είναι πράγματι τρομακτικό να σκέφτεσαι ότι πάσχεις από μία νόσο που δεν μπορείς να θεραπεύσεις ό,τι αγωγή και να ακολουθήσεις…
  • Εξίσου ύπουλο είναι και το γεγονός ότι και να είσαι φορέας του έρπη δεν μπορείς να το γνωρίζεις καθώς δεν υπάρχουν συγκεκριμένα συμπτώματα. Είναι αδύνατον να «τσεκάρεις» αν ο σύντροφος σου ή εσύ η ίδια πάσχεις από τη νόσο, αφού δεν υπάρχουν ορατές ενδείξεις.
  • Τέλος ο μύθος ότι ο επιχείλιος έρπης δεν έχει καμία σχέση με τον έρπη γεννητικών οργάνων έχει καταρριφθεί.  Αν υπάρχει έρπης στα χείλη και αυτά έρθουν σε επαφή με τα γεννητικά όργανα του συντρόφου, είναι πιθανό να προσβληθεί.

Η χρήση προφυλακτικού είναι η πιο δεδομένη και άμεση ασπίδα προστασίας κατά της νόσου του έρπη. Κατά τα άλλα συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας και για την πρόληψη και για την αντιμετώπιση της «ύπουλης» αυτής νόσου…

- Advertisement -