Ταμπόν εκτός περιόδου

Πόσο ασφαλής είναι αυτή η σκέψη;

Είναι συχνό φαινόμενο, να αναρωτιούνται οι γυναίκες τις ημέρες λίγο πριν την περίοδο, εάν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το ταμπόν προληπτικά, ώστε να μην βρεθούν σε δύσκολη θέση εάν τους έρθει περίοδος σε κάποιο μέρος όπου δεν θα μπορούν να σπεύσουν στην τουαλέτα.

Ένας ακόμα λόγος, είναι ότι αρκετές γυναίκες έχουν αυξημένα κολπικά υγρά και νιώθουν ότι με τη χρήση του ταμπόν, μπορούν να τα περιορίσουν. Πόσο ασφαλής είναι αυτή η σκέψη;

Για την περίοδο…

Κατά τις ημέρες λίγο πριν την περίοδο, οι γυναίκες μπορεί να παρατηρήσουν αύξηση των κολπικών υγρών ή ακόμα και καφέ κολπικά υγρά (δες τι είναι εδώ). Η χρήση του ταμπόν όμως, μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση, μιας και θα απορροφήσει τα κολπικά υγρά και θα δημιουργήσει ξηρότητα στον κόλπο, άρα και μεγάλη δυσφορία στη γυναίκα. Επίσης, όταν ο κόλπος είναι τόσο ξηρός, υπάρχει περίπτωση να δυσκολεύεστε στην τοποθέτηση του ταμπόν και να δημιουργήσετε μικροτραυματισμούς στον κόλπο.

Για τα αυξημένα κολπικά υγρά…

Πριν σκεφθείτε την αντιμετώπιση του προβλήματος, θα πρέπει να διερευνήσετε την αιτία του προβλήματος! Αυξημένα κολπικά υγρά, ίσως αποτελούν σημάδι για μία ενεργή κολπική λοίμωξη (όπως π.χ. κολπίτιδα ή μυκητίαση), που εάν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρότερα προβλήματα στο μέλλον. Άρα, με το να προκαλείτε μία «τεχνητή» ξηρότητα στον κόλπο σας, το μόνο που καταφέρνετε είναι να καλύπτετε το πρόβλημα.

Επισκεφθείτε άμεσα τον γυναικολόγο σας, για να σας προτείνει την ενδεδειγμένη λύση και μέχρι τότε χρησιμοποιήστε σερβιετάκια μίας χρήσης, κατά προτίμηση εκείνα που δεν είναι αρωματισμένα, τα οποία θα αλλάζετε συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

- Advertisement -