Σιγή ανδρών για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα!

Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες των ειδικών, για την απουσία ενημέρωσης των συντρόφων για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η συμπεριφορά κάθε ανθρώπου, μόλις διαγνωσθεί ότι πάσχει από οποιοδήποτε σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα είναι εντελώς διαφορετική, με τους άνδρες να κρατούν το θλιβερό «πρωτείο» της μη έγκαιρης ενημέρωσης της συντρόφου τους.

Τα σημαντικότερα συμπεράσματα της έρευνας ήταν:

14% των ανδρών που διαγνώσθηκαν με νόσημα που μεταδόθηκε από το σεξ δεν ενημέρωσαν τη σύντροφό τους, σε αντίθεση του μόλις 2% των γυναικών.
51% των έφηβων αγοριών που διαγνώστηκαν με κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, δεν ενημέρωσαν τη σύντροφό τους, σε αντίθεση με το 9% των εφήβων κοριτσιών.
Και τα δύο φύλα δεν ενημέρωσαν τους προηγούμενους συντρόφους τους.

Το σημαντικότερο σημείο της έρευνας, είναι ότι οι πάσχοντες δεν ενημέρωναν τους τωρινούς ή παλιότερους συντρόφους τους, ακόμα και για νοσήματα που είναι πλήρως θεραπεύσιμα (πχ. χλαμύδια).

Το συμπέρασμα είναι ότι η χρήση προφυλακτικού, η ετήσια επίσκεψη στο γυναικολόγο για τις γυναίκες και οι προληπτικές εξετάσεις και για τα δύο φύλα είναι απαραίτητες, από τη στιγμή που η ελλιπής ενημέρωση μπορεί να διογκώσει ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να λυθεί άμεσα.

- Advertisement -