Πότε να ξεκινήσω τα αντισυλληπτικά;

Η πρώτη επαφή της γυναίκας με τα αντισυλληπτικά χάπια, είναι γεμάτη με αμέτρητες ερωτήσεις που κατακλύζουν το μυαλό της.

Η πρώτη επαφή της γυναίκας με τα αντισυλληπτικά χάπια, είναι γεμάτη με αμέτρητες ερωτήσεις που κατακλύζουν το μυαλό της. Το πρώτο στάδιο είναι ο φόβος χρήσης των αντισυλληπτικών. Έτσι, οι γυναίκες που τα χρησιμοποιούν για πρώτη φορά, είναι συνήθως πολύ σχολαστικές, αφού φοβούνται μήπως κάνουν κάποιο λάθος.

Το δεύτερο στάδιο, είναι ίσως και το πιο επικίνδυνο, αφού η γυναίκα χαλαρώνει με τη χρήση αντισυλληπτικών και τότε ενδεχομένως να αρχίσει να γίνεται αμελής και να μην ακολουθεί τις οδηγίες που της έχει δώσει ο ιατρός της. Εκείνη είναι λοιπόν η στιγμή, που η αντισύλληψη δεν είναι πλέον τόσο αποτελεσματική όσο ήταν στην αρχή, λόγω κακού χειρισμού από τη γυναίκα.

Μερικές συμβουλές:

  • Η κατάλληλη ηλικία που μπορεί να ξεκινήσει μία γυναίκα τα αντισυλληπτικά, εξαρτάται από την ηλικία που ξεκινά η σεξουαλική της ζωή. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προηγηθεί μία επίσκεψη σε γυναικολόγο, ώστε μετά από έλεγχο να συνταγογραφηθούν τα αντισυλληπτικά που ταιριάζουν στη δική σας περίπτωση.
Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι όλα τα αντισυλληπτικά ίδια! Άρα, προς αποφυγή προβλημάτων θα πρέπει να λαμβάνετε μόνο εκείνα που χρειάζεστε
  • Τα αντισυλληπτικά λαμβάνονται την πρώτη ημέρα της περιόδου, καθημερινά την ίδια ώρα για 21 ημέρες. Έπειτα, υπάρχει μία διακοπή για 7 ημέρες όπου έρχεται η περίοδος και συνεχίζουμε τα αντισυλληπτικά από την 8η
  • Μπορείτε να τα ξεκινήσετε και να τα διακόψετε σε οποιαδήποτε φάση της ζωής σας. Καλό είναι όμως, να αποφύγετε την χρήση τους μετά τα 35-40 χρόνια, εάν είστε καπνίστρια, καθώς συνδέονται με το ενδεχόμενο καρδιακών προβλημάτων.

- Advertisement -