Πόνος στη γυμναστική;

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό, από τον πόνο στη γεννητική περιοχή, ειδικά κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης ή δραστηριοτήτων όπως το ποδήλατο....

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό, από τον πόνο στη γεννητική περιοχή, ειδικά κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης ή δραστηριοτήτων όπως το ποδήλατο. Αρκετές φορές, το πυελικό άλγος όπως ονομάζεται, οφείλεται σε διάφορους, κυρίως παθολογικούς λόγους, καθώς μία ενεργή κυστίτιδα ή τραχηλίτιδα μπορεί να προκαλέσει έναν μόνιμο πόνο στην περιοχή.

Υπάρχουν όμως αρκετά συχνές περιπτώσεις, όπου ο πόνος στη γεννητική περιοχή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “εξωτερικός”, ενώ συνήθως είναι έντονος κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, όπου υπάρχει τριβή στη γεννητική περιοχή.

Στην πραγματικότητα, ένας τέτοιος πόνος, μπορεί να μην οφείλεται σε παθολογικούς παράγοντες, αλλά αντίθετα στην ίδια τη μορφολογία της γεννητικής περιοχής! Τα μακριά και χαλαρά χείλη της γεννητικής περιοχής, τα οποία έχουν κατά μέσο όρο περίπου 1 στις 3 γυναίκες, μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ενόχληση κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

  • Πώς αντιμετωπίζεται;

Οποιαδήποτε δυσμορφία στη γεννητική περιοχή, αντιμετωπίζεται με την επέμβαση της αιδοιοπλαστικής. Πρόκειται για μία επέμβαση ακριβείας, η οποία εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι στο εξωτερικό αποτελεί μία από τις πλέον διαδεδομένες επεμβάσεις. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πλέον ειδικός στον τομέα της Κοσμητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας, ο δρ. Ναούμ “Η αιδοιοπλαστική, έχει δώσει λύση και έχει αλλάξει τη ζωή εκατοντάδων γυναικών στην Ελλάδα! Οι γυναίκες ξεπέρασαν το ταμπού τους και ανακάλυψαν, ότι η ενόχληση που ένιωθαν τόσα χρόνια στο ποδήλατο, στη γυμναστική, στη σεξουαλική επαφή, ακόμα και στο περπάτημα, μπορούσε να γίνει παρελθόν, με μία επέμβαση που χαρίζει άμεσα αποτελέσματα, με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας”.

  • Πότε επιστρέφω στη γυμναστική;

Μετά την επέμβαση, δεν απαιτείται παραμονή στην κλινική, ενώ η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει από την επόμενη κιόλας ημέρα στις καθημερινές της υποχρεώσεις, καθώς δεν υπάρχει καθόλου πόνος. Οι μόνοι περιορισμοί, είναι η αποχή από τη γυμναστική για περίπου 20 ημέρες και από το σεξ για περίπου 30 ημέρες.

  • Τι θα νιώθω μετά την επέμβαση;

Η ενόχληση και ο πόνος που νιώθατε κατά την εκγύμναση οποιαδήποτε μορφής, κυριολεκτικά εξαφανίζεται! Τα μακριά χείλη του αιδοίου, δεν δημιουργούν την ενοχλητική τριβή, ενώ παράλληλα δεν είναι ορατό και το πρόβλημα όταν φοράτε κολάν γυμναστικής ή κολλητά σορτς, γνωστό και ως «πόδι της καμήλας«. Οι γυναίκες μετά την επέμβαση, συνήθως αναφέρουν ότι νιώθουν πιο “ανάλαφρες” και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση!

- Advertisement -