Προσπαθώ να κάνω παιδί χωρίς επιτυχία…

 

«Είμαι 25 ετών και εδώ και κάμποσο καιρό προσπαθώ να κάνω παιδί. Επαφή υπάρχει εδώ και 4 χρόνια αλλά τους τελευταίους 3 μήνες προσπαθούμε να μείνω έγκυος. Να ανησυχώ; Μπορείτε να μας συμβουλεύσετε τι πρέπει να κάνουμε; Ευχαριστώ»

 

Το ότι έχεις σχέση 4 χρόνια και δεν έχει επιτευχθεί κύηση δεν χρήζει ανησυχίας, αφού μόνο τους τελευταίους 3 μήνες προσπαθείτε για παιδάκι.

Το νεαρό της ηλικίας σου είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο. Να σου αναφέρουμε ότι σε ένα φυσιολογικό ζευγάρι οι πιθανότητες για σύλληψη σε κάθε μήνα είναι μόλις 22%.

Ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει σημαντικό και ανασταλτικό ρόλο σε πολλές περιπτώσεις. Επίσης, είναι σημαντικό να ξέρεις ότι απαιτείται τουλάχιστον 1 χρόνος συχνών προσπαθειών χωρίς προφύλαξη, οι οποίες δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, για να αρχίσουμε να διερευνούμε το εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υπογονιμότητας.

Από εκεί και πέρα, αν νιώθεις άγχος, η πρόληψη λένε ότι είναι η καλύτερη θεραπεία. Άρα ας ξεκινήσετε με ένα σπερμοδιάγραμμα για τον σύντροφο σου και εσύ να επισκεφτείς τον γυναικολόγο για μία πλήρη γυναικολογική εξέταση και ορμονολογικό έλεγχο.

 

- Advertisement -