Ορμονικές διαταραχές και γυναικεία ανατομία

Μια επιβεβλημένη ορμονοθεραπεία κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει τη γυναικεία ανατομία; Οι έρευνες αποδεικνύουν πως το θηλυκό έμβρυο μπορεί να γεννηθεί με υπερτροφικά χείλη αιδοίου αν κατά την κύηση η μητέρα έπρεπε να υποβληθεί σε θεραπεία.

Αυτή η κατάσταση ονομάζεται επίσημα «Πόδι της Καμήλας» αφού οπτικά η έξω γεννητική περιοχή έχει αυτό το σχήμα/όγκο.

  • Τι σημαίνει για μια γυναίκα αυτή η δυσμορφία;
    Είναι ένα θέμα αισθητικής αφού η γεννητική περιοχή διαγράφεται έντονα μέσα από τα στενά ρούχα, το κολάν γυμναστικής και το μαγιό.
    Είναι ζήτημα ψυχολογικό καθώς δεν της επιτρέπει να νιώσει όμορφα με το σώμα της, δεν μπορεί να απολαύσει την ερωτική της ζωή. Είναι ιατρικό πρόβλημα γιατί το πόδι της καμήλας δεν επιτρέπει τον καθαρισμό και τη σωστή υγιεινή του κόλπου, με αποτέλεσμα να προκαλούνται περισσότερες μολύνσεις.
  • Υπάρχει μέθοδος αποκατάστασης;
    Ναι και είναι ό τι πιο σύγχρονο έχει παρουσιάσει η επανορθωτική γυναικολογία, η Αιδοιοπλαστική. Μην σκεφτείτε την πλαστική χειρουργική. Η αιδοιοπλαστική είναι μια πολύ λεπτή επέμβαση που γίνεται αποκλειστικά από εξειδικευμένο γιατρό. Η μορφολογία και η ιδιαιτερότητα της έξω γεννητικής περιοχής απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και ειδικές γνώσεις. Καταρχήν δεν πρέπει να μείνουν σημάδια μετά την επέμβαση και γι’ αυτό η διαδικασία γίνεται με τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα και με εφαρμογή Lazer. Έτσι έχουμε μια αναίμακτη μικροχειρουργική επέμβαση που δεν επηρεάζει καθόλου ούτε τις νευρικές απολήξεις που υπάρχουν εξωτερικά στο αιδοίο και βοηθούν στην ερωτική διέγερση.

Τρεις ανακουφιστικές, πρακτικές λεπτομέρειες

Η επέμβαση δε γίνεται με ολική νάρκωση γιατί δεν πρόκειται για το κλασικό χειρουργείο, με νυστέρι και ράμματα. Τοπική αναισθησία ή και μέθη είναι αρκετά. Διαρκεί περίπου μια ώρα, ανάλογα με τη δυσκολία του περιστατικού. Δεν μένουν σημάδια παρά ένα οίδημα για λίγες μέρες. Μετά την επέμβαση σηκώνεσαι και πας σπίτι σου. Δεν υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος ούτε αδυναμία να πραγματοποιήσεις τις καθημερινές σου δραστηριότητες.

- Advertisement -