Κίτρινα κολπικά υγρά

Τα κολπικά υγρά είναι ο πρώτος «φύλακας» της γυναίκας, που την ενημερώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Όταν τα κολπικά υγρά αλλάξουν υφή, χρώμα ή οσμή, τότε σίγουρα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ιατρό σας, για να κλείσετε ένα ραντεβού.
  • Συνήθως…

τα κολπικά υγρά, όταν έχουν μία κιτρινωπή απόχρωση, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ενεργή κολπίτιδα. Αποτελεί μία από τις συχνότερες φλεγμονές του κόλπου, η οποία προκαλείται από μικροοργανισμούς που βρίσκουν «πρόσφορο» έδαφος για να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν.

  • Μερικά από τα συμπτώματα…

είναι το τσούξιμο ή η φαγούρα στη γεννητική περιοχή, η υπερέκκριση κολπικών υγρών, ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή κ.α

  • Η αντιμετώπιση…

Είναι εύκολη, αρκεί να ακολουθήσετε πιστά τη φαρμακευτική αγωγή που θα προτείνει ο ιατρός σας. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίσετε την κολπίτιδα στη γέννησή της, καθώς εάν αφήσετε το πρόβλημα, μπορεί η μόλυνση να προχωρήσει από τον κόλπο και να φθάσει στα εσωτερικά όργανα.

  • Η πρόληψη…

Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη! Αποφύγετε στενά ρούχα το καλοκαίρι, φροντίστε τη διατροφή και την καθημερινή καθαριότητα της γεννητικής περιοχής. Αποφύγετε τα σαπούνια με έντονα αρώματα και τα καθαριστικά προϊόντα που διαταράσουν το PH του κόλπου. Εντάξτε στην καθημερινή διατροφή προβιοτικά, καθώς και φρούτα ή λαχανικά.

- Advertisement -