Είμαι έτοιμη να μείνω έγκυος;

Ο σύζυγός μου έχει αρχίσει να συζητά το να κάνουμε παιδάκι, αλλά νομίζω ότι δεν είμαι έτοιμη.

Είμαι μόλις μερικούς μήνες παντρεμένη. Ο σύζυγός μου έχει αρχίσει να συζητά το να κάνουμε παιδάκι, αλλά νομίζω ότι δεν είμαι έτοιμη. Σκέφτομαι διάφορα, όπως: πώς θα είναι να βλέπω την κοιλιά μου να μεγαλώνει, θα πάρω πολλά κιλά, πώς είναι ο τοκετός, τι γίνεται αν πάθω κατάθλιψη μετά κ.α. Εσείς πιστεύετε ότι όντως δεν είμαι έτοιμη να κάνω παιδί;

Ο Γυναικολόγος Δρ. Ναούμ απαντά:

«Σχεδόν κάθε σύγχρονη γυναίκα που επισκέπτεται το ιατρείο μου, εκφράζει τις ίδιες απορίες. Είναι απόλυτα κατανοητό η απόφαση του να κάνετε παιδί, να σας γεμίζει άγχος και απορίες. Η συμβουλή μου είναι όμως μία: Συζητήστε το! Και όχι μόνο με τις φίλες ή τους συγγενείς σας, αλλά με τον γυναικολόγο που εμπιστεύεστε. Ο γυναικολόγος που θα παρακολουθήσει τη μελλοντική εγκυμοσύνη σας, δεν είναι – ή δεν πρέπει να είναι – εκεί μόνο για να σας κάνει εξετάσεις.

Είναι εκεί για να λύσει κάθε απορία σας, ακόμα και πριν μείνετε έγκυος, ώστε να είστε προετοιμασμένη και να νιώθετε σιγουριά για το επόμενο βήμα. Κλείστε λοιπόν ένα ραντεβού μαζί του, αποκλειστικά για συζήτηση. Συγκεντρώστε όλες τις απορίες σας και ακούστε την επιστημονική προσέγγιση των πραγμάτων. Μόνο τότε θα μπορέσετε να αποβάλετε το άγχος και να αποφασίσετε με καθαρό μυαλό, αν είστε ή όχι έτοιμες να κάνετε παιδί.»

Έχετε ερωτήσεις; Στείλτε τις στο info@ananeosi.gr και ο Γυναικολόγος Δρ. Ναούμ θα σας απαντήσει. 

- Advertisement -