Αποκατάσταση μετά τον τοκετό

Με τη γέννηση του μωρού όλη μας η ζωή αλλάζει. Συναισθήματα στοργής και αγάπης μας γεμίζουν και νοιώθουμε ευτυχισμένες.

Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε εάν νοιώσουμε κάποιες μεταπτώσεις ψυχολογικές, γιατί οι αλλαγές στο ορμονικό μας σύστημα, μπορεί να μας φέρουν κάποιες μελαγχολίες. Καλό είναι να προσπαθήσουμε να τις κρατήσουμε σε ισορροπία, άλλωστε είναι κάτι φυσιολογικό και συμβαίνει στις περισσότερες μαμάδες. Ας χαρούμε λοιπόν το μωρό μας αυτές τις στιγμές που είναι πολύτιμες και που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ στη ζωή μας.

Οι σύγχρονες μαμάδες έχουν πολλά να κάνουν και οι υποχρεώσεις όσο πάνε και αυξάνονται, με αποτέλεσμα να μην έχουν καθόλου χρόνο για τον εαυτό τους, μιας και προτεραιότητα σε όλα έχει το μωρό. Πλέον όμως, υπάρχει η απόλυτη λύση και στην Ελλάδα, που ονομάζεται Mom Makeover®.
  •  Τι αλλάζει μετά τον τοκετό; 
    Εκτός από τη διάθεση, οι ορμονικές αλλαγές έχουν επηρεάσει το στήθος που μπορεί να έχει υποστεί χαλάρωση, το πρόσωπο που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνήθως αποκτά πανάδες και φυσικά το σώμα της γυναίκας, που με το βάρος που παίρνει αυξάνεται το τοπικό πάχος στα σημεία της κοιλιάς, των γλουτών και των μπράτσων. Ταυτόχρονα, η έγκυος αποκτά συνήθως ραγάδες στην κοιλιά ή τους γλουτούς, ενώ συχνά παρατηρείται και πτώση γλουτών.
  • Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό, είναι η χαλάρωση του κόλπου, που δημιουργείται μετά τον τοκετό, καθώς παρόλο που ο κόλπος από τη φύση του αποκαθίσταται, ποτέ δεν θα επιστρέψει στο αρχικό του εύρος. Το αποτέλεσμα είναι πως πολλές γυναίκες παθαίνουν διάφορες κολπίτιδες ή άλλες λοιμώξεις, καλούνται να αντιμετωπίσουν την ακράτεια πρώτου βαθμού και βέβαια μειώνεται η σεξουαλική ευχαρίστηση από τον σύντροφο.

Η λύση Mom Makeover®
Μία ομάδα που απαρτίζεται από Πλαστικούς Χειρουργούς, Γυναικολόγους και Δερματολόγους με επικεφαλής τον Dr Ναούμ, έφεραν στην Ελλάδα το αυθεντικό concept Mom Makeover® όπου η μαμά σε “μία στάση” μπορεί να αποκαταστήσει το σώμα, τη γεννητική περιοχή και το πρόσωπο, από τα σημάδια που της άφησε ο τοκετός!
Έτσι, δημιουργείται ένα εξατομικευμένο πλάνο για κάθε μαμά χωριστά, που βασίζεται επάνω στις προσωπικές της ανάγκες. Άλλοτε με επεμβατικό τρόπο (πχ. κοιλιοπλαστική, ανόρθωση στήθους, κολποπλαστική κ.α.), άλλοτε με μη επεμβατικές λύσεις (πχ. Vagitense, θεραπείες αποκατάστασης ραγάδων ή τοπικής λιπόλυσης) η μέθοδος Mom Makeover® επαναφέρει τη μαμά “πίσω” πολλά χρόνια πριν γεννήσει!
Αυτές λοιπόν οι όμορφες μαμάδες που κυκλοφορούν στα περιοδικά και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πως τα καταφέρνουν, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μετά τη γέννα να ξαναβρίσκουν τον εαυτό τους, μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να αποκτήσουμε και εμείς αυτή τη λάμψη! Πλέον, η μέθοδος Mom Makeover® δίνει την προσιτή λύση σε κάθε σύγχρονη μαμά!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο www.mommakeover.gr

- Advertisement -