Μιλήστε στην κόρη σας για το σεξ

Ένα δύσκολο καθήκον που όμως προστατεύει την κόρη σας από σωματικές και ψυχικές επιπλοκές μπορεί να γίνει ευχάριστο ακολουθώντας τις σωστές τεχνικές.

Μία νεαρή κοπέλα που γνωρίζει απενοχοποιημένα τα πάντα γύρω από το σεξ είναι λιγότερο ανασφαλής στην επιλογή συντρόφου, ξέρει να αποφασίζει η ίδια ανεπηρέαστα πότε θέλει να προχωρήσει αλλά και να θέσει τα όρια της όταν δεν το επιθυμεί.

Επιπλέον γνωρίζει να προστατεύσει τον εαυτό της από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να μιλήσετε στην κόρη σας για το σεξ, όμως σκεπτόμενοι πως σύντομα θα ειναι μία νεαρή γυναίκα με ερωτικά συναισθήματα και ανάγκες θα πρέπει να οπλιστείτε με θάρρος και να προχωρήσετε, επειδή είστε ο καταλληλότερος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Μην ξεχνάτε πως η γνώση ωθεί τους ανθρώπους σε σχέσεις με βάση το συναίσθημα ενώ η άγνοια μπορεί να οδηγήσει στην εκμετάλλευση με ποικίλες αρνητικές συνέπειες.

  • Ξεκινήστε νωρίς: Από την ηλικία κιόλας που μαθαίνει να μιλάει, χρησιμοποιείστε τις δοκιμες λέξεις όταν αναφέρεστε σε κάθε σημείο του σώματος. Μη νιώθετε ντροπή στην περιγραφή των διαφορών του γυναικείου και του ανδρικού σώματος.
  • Νιώστε άνετα με το σώμα σας: Και αποδείξτε το. Αν για παράδειγμα μπει στο δωμάτιό σας την ώρα που αλλάζετε, μη βιαστείτε να καλυφθειτε. Οι εικόνες που παίρνει από τη συμπεριφορά σας είναι δυνατότερες από όσα θα της πείτε.
  • Πείτε τι είναι το σωστό από νωρίς: Για να είναι ένα παιδί ασφαλές θα πρέπει να του εξηγείτε από πολύ νεαρή ηλικία τι είναι αποδεκτό να κάνει και να δέχεται αλλά και τι δεν επιτρέπεται από τους ανθρώπους που εμπιστεύεται αλλά και τους ξένους.
  • Αγοράστε ένα βιβλίο: Ή και περισσότερα. Μία παιδική εικονογραφημένη ιστορία που εξηγεί τι είναι το σεξ και πως γεννιούνται τα παιδιά θα δώσει στο παιδί σας μία πρώτη εικόνα. Μην ξεχνάτε πως είναι σημαντικό να είστε ανοιχτή στις ερωτήσεις της.
  • Εξηγήστε της τι είναι η προστασία: Η χρήση του προφυλλακτικού είναι μία καλή αφορμή ακόμα και για να αναφερθείτε στις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες και τις πολλές φορές θανατηφόρες επιπλοκές. Ο σκοπός σας δεν είναι να την τρομάξετε αλλά να της δώσετε αυτοπεποίθηση για να προσέχει το σώμα της.
  • Συνδέστε το σεξ με την αγάπη: Σε κάθε γυναίκα αξίζει η πραγματική ευχαρίστηση και η απόλαυση. Η κόρη σας θα ωφεληθεί αν καταλάβει πως το σεξ δεν είναι μία χάρη για να κρατήσουμε έναν σύντροφο αλλά το αποτέλεσμα δυνατών συναισθημάτων που βέβαια συνεπάγονται τον σεβασμό στους δικούς της ρυθμούς. Μία εμπειρία που θα θυμάται σε όλη της τη ζωή αξίζει μόνο να είναι υπέροχη.
  • Γίνετε ο ανθρωπός της: Η κόρη σας θα πρέπει να νιώσει πως όσα λάθη κι αν κάνει κι ό,τι κι αν της συμβεί εσείς είστε ο άνθρωπος στον οποίο μπορεί να έρθει και να εμπιστευτεί τα πάντα. Ελέγξτε τις επικριτικές αντιδράσεις και προτάξτε την καθοδήγηση, την αγάπη, την ενημέρωση, την ανεση και την ασφάλεια.

- Advertisement -