Επιστρέφοντας από διακοπές

Μπορεί το καλοκαίρι να έχει φύγει, κάποια προβλήματα όμως που μας άφησε η πιο όμορφη εποχή του χρόνου μπορεί να μείνουν και να συνεχίσουν να μας ενοχλούν…

Δεν είναι λίγες οι φορές, που επιστρέφοντας από διακοπές, έχουμε στις αποσκευές μας κάποιους «ανεπιθύμητους επισκέπτες». Ας δούμε τους συχνότερους, που μπορεί να επισπεύσουν το ραντεβού με τον γυναικολόγο μας.

 • Καθυστέρηση περιόδου

  Είναι συχνό φαινόμενο, μετά τις διακοπές να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μία καθυστέρηση στην περίοδό μας. Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται στην αλλαγή της θερμοκρασίας, στα συχνά ταξίδια, στην αλλαγή του προγράμματός μας, στο κολύμπι σε κρύα νερά κ.α. Ταυτόχρονα, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο μίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, εάν είχαμε ερωτική επαφή χωρίς προφύλαξη.
 • Φαγούρα και αίσθημα καύσου
  Οι κολπικές φλεγμονές, δυστυχώς δεν λείπουν από την επιστροφή μας στην καθημερινότητα μετά τις διακοπές. Το βρεγμένο μαγιό ή οι πετσέτες στην άμμο, καθώς και τα συνθετικά εσώρουχα και τα κολλητά παντελόνια, ευνοούν την εφίδρωση στη γεννητική περιοχή και την ανάπτυξη μικροοργανισμών στον κόλπο, διαταράσσοντας τη φυσιολογική ισορροπία του κολπικού PH. Έτσι, είναι πολύ πιθανό, ιδιαίτερα αν τα κολπικά υγρά μας έχουν μία κιτρινωπή απόχρωση, να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μία ενεργή κολπίτιδα.
 • Αυξημένα κολπικά υγρά
  Τα  μικρόβια της άμμου ή τα βρώμικα νερά της πισίνας και της θάλασσας, μπορεί να προκαλέσουν την ανάπτυξη μυκήτων, γνωστή και ως μυκητίαση. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα συνηθισμένα πάθηση, που οδηγεί αρκετές γυναίκες στον γυναικολόγο τους αμέσως μετά τις διακοπές. Ανάμεσα στα συχνά συμπτώματα είναι τα αυξημένα παχύρευστα λευκά κολπικά υγρά, που θα πρέπει να μας ανησυχήσουν μόλις τα δούμε.
 • Τσούξιμο στη γεννητική περιοχή
  Συχνά το καλοκαίρι οι γυναίκες παραπονιούνται για ενοχλήσεις, που οφείλονται σε φλεγμονή της ουροδόχου κύστης.Συχνουρία, τσούξιμο στην ούρηση, επώδυνη ούρηση, είναι κάποια από τα συμπτώματα. Η καλοκαιρινή εφίδρωση και η μειωμένη πρόσληψη υγρών, σε συνδυασμό με την ούρηση σε δημόσιες τουαλέτες και μπαρ, έχει άμεση σχέση με την παρουσία ουρολοίμωξης. Αν γίνει βέβαια γρήγορα η διάγνωση και άμεση θεραπεία με αντιβίωση, την οποία θα συνταγογραφήσει ο γιατρός σας, τότε η ουρολοίμωξη μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα παρελθόν.

Το φθινόπωρο, αποτελεί μία από τις καλύτερες περιόδους να επισκεφθούμε τον γυναικολόγο μας, γιατί όπως λένε οι στατιστικές οι επισκέψεις στα γυναικολογικά ιατρεία είναι ιδιαίτερα αυξημένες αυτή την περίοδο, με τα περιστατικά να αφορούν κυρίως φλεγμονές και παθήσεις του καλοκαιριού.

- Advertisement -